Sådan sikres en proxyserver til at surfe på internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en proxyserver fra listen over adresser på hjemmesiden i afsnittet Referencer. Disse servere er for nylig blevet kontrolleret for at fungere. Du kan bruge en proxyserver, der ikke er angivet på denne side, men du skal kende dens adresse og portnummer.

2.

Åbn Internet Explorer på din computer. Klik på 'Værktøjer' i værktøjslinjen øverst i vinduet. Vælg 'Internet Options' fra rullelisten.

3.

Klik på fanen 'Connections'. Under sektionen Lokal netværk (LAN), klik på 'LAN-indstillinger'. I afsnittet Proxyserver skal du markere afkrydsningsfeltet 'Brug en proxyserver til dit LAN (disse indstillinger vil ikke anvendes til opkalds- eller VPN-forbindelser)'.

4.

Kopier adressen til en af ​​proxyserverne op til kolon fra proxyserverlistens websted. Du må ikke kopiere tyktarmen eller tallene i slutningen af ​​adressen. Du vil bruge dette senere. Indsæt den del af adressen, du lige har kopieret til tekstboksen 'Adresse' i vinduet Lokalt netværk (LAN-indstillinger) fra Internet Explorer.

5.

Gå tilbage til proxy server liste hjemmeside og kopiere tallene i slutningen af ​​den samme proxy server adresse. Indsæt disse tal i tekstboksen 'Port'. Klik på 'OK' for at gemme disse indstillinger og lukke vinduet. Klik på 'OK' igen for at lukke vinduet Internetindstillinger.

6.

Brug Internet Explorer til at gennemse internettet med proxyserveren anonymt. Test forskellige proxyadresser for at finde den, der giver dig den bedste forbindelseshastighed til browsing.

Brug af en proxyserver til at surfe på internettet har flere potentielle fordele. Hvis du er på arbejde eller skole, og visse websteder er blokeret, kan du bruge en proxyserver til stadig at få adgang til disse websteder. Din websurfing er også mere anonym og vanskelig at spore, end hvis du brugte internettet normalt. Dette skyldes, hvordan en proxyserver fungerer. Den har adgang til internettet på internettet, og alt internetsurfing på de computere, der er tilsluttet det ser ud som om det kommer fra proxyserveren, så den eksakte computer, der anvendes, er ikke kendt.