Internet Switch Vs. Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Switch Basics

En switch kan være trådløs eller kablet. I et hjemmemiljø finder du en med 4 eller 8 porte. Det registrerer placeringen af ​​forskellige computere på netværket, så det kan sende data til bestemte computere, i stedet for at 'sendes' til hele netværket som et hub gør.

Router Basics

Routere kan også være trådløst eller kablet. Ud over de funktioner, der udføres af en switch, indeholder en router normalt en firewall og et system kaldet Network Address Translation.

Firewalls

Firewalls er systemer, der filtrerer uopfordrede pakker ind udefra det lokale computernetværk. Dette forhindrer netværket i at blive oversvømmet med uønskede pakker, der ellers kan bremse dens ydeevne.

Netværksadresseoversættelse

Når computere opretter forbindelse til internettet, får de en IP-adresse (Internet Protocol), ligesom et hjem har en Vejnavn. NAT giver dig mulighed for at bruge kun en IP-adresse, der er gemt i routeren, hvilket øger sikkerheden for det lokale netværk.

Omkostninger

Da en router indeholder mere sofistikerede kredsløb, er det dyrere end en tilsvarende switch. Afbrydere og routere er computernetværk, der tillader bærbare computere og stationære computere at udveksle information og oprette forbindelse til internettet. Mens disse to enheder udfører lignende funktioner, er en router mere avanceret end en switch.