Sådan bygger du den professionelle hjemmeside

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skits en 'trådramme' på dit websted eller en skitse af arrangementet af relevant information på hver side på dit websted. Tænk på den logiske sekvens af oplysninger til dit websted, og hvordan en bruger skal navigere den.

2.

Design din hjemmeside med din ledningsrammes skitse og billedredigeringssoftware. Dit websted skal rumme almindelige skærmopløsninger som f.eks. 1200 x 768 pixels. Design dit websted til en bredde på ca. 900 pixels. Dette rummer de fleste moderne skærme.

Brug XHTML eller eXtensible Hypertext Markup Language til at markere de oplysninger, du skal præsentere på hver side. Sørg for, at siden er struktureret på en pæn og logisk måde.

Brug CSS til at manipulere det dokument, du oprettede, indtil det ligner den mock-up skitse du oprettet.

Tips og advarsler

  • Oprettelse af professionelle websteder er svært og uden direkte ansættelse af webdesigner, ingen vil holde hånden igennem processen. Giv dig selv en smule uddannelse og læs gennem den officielle XHTML / CSS dokumentation.
  • Opbygning af websteder er et aktivt, spændende og konstant skiftende erhverv. At bygge hjemmesider af en professionel kvalitet er ekstremt tidskrævende, og at erhverve den nødvendige færdighed kan tage mange år. Kvaliteten af ​​webdesign fagfolk adskiller sig bredt. Det er meget muligt for nogen med ringe eller ingen web ekspertise at oprette en brugbar 'professionel' hjemmeside, men du skal have en grundlæggende viden om XHTML eller CSS. Desuden er læring at opbygge professionelle kaliberwebsteder en meget omsættelig og rentabel færdighed. I en verden, hvor internettet er lige så vigtigt som det er, er arbejdsgiverne villige til at betale en præmie for webekspertise.