Sådan fejlfindes fil- og printerdeling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Løs fejl, der opstår ved tilslutning ved hjælp af dialogboksen 'Kør'. Sørg for, at du har 'PCName' korrekt, når du forsøger at oprette forbindelse til en netværkscomputer ved hjælp af denne '\\ PCName' -sti i Kør. Hvis du ved, at 'PCName' er korrekt, skal du prøve at oprette forbindelse via IP-adressen. For at finde ud af IP-adressen, klik på ikonet for netværkstilslutning på proceslinjen, og klik derefter på 'Egenskaber'. Klik på 'Detaljer', og bemærk derefter 'IP-adressen'. Skriv '\\ 192.168.0.2' i Run og tryk 'Enter' (erstatter 192.168.0.2. Med IP-adressen til computeren).

2.

Løs fejl med computersynlighed i 'Netværkssteder'. Tilføj en undtagelse til 'Windows Firewall' for at finde skjulte computere i 'Mine netværkssteder'. Gå til ikonet Windows Firewall i proceslinjen, klik på 'Egenskaber', og klik derefter på 'Undtagelser', og klik på 'Fil og printerdeling' for at tilføje det som en undtagelse.

3.

< p> Løs fejl, der forårsager manglende evne til at dele en fil, mappe eller printer. Hvis fanen 'Deling' ikke er synlig, skal du klikke på 'Start u0026 gt; Kontrolpanel u0026 gt; Netværk og internetforbindelser u0026 gt; Netværksforbindelser.' Klik på dit hjemmenetværkskort, og klik derefter på 'Skift indstillinger for denne forbindelse.' Find 'Fil- og printerdeling' i listen 'Denne forbindelse bruger ...' og sørg for, at den er markeret for at vise, at den er installeret. Hvis det ikke er tilfældet, klik derefter på 'Install', klik på 'Service', og klik derefter på 'File and Printer Sharing for Microsoft Networks.' Når du er færdig, skal du klikke på 'Luk'.

Tips og advarsler

  • Hvis du stadig har problemer med fil- og printerdeling, skal du læse Microsoft-dokumentationen se Referencer) for yderligere support.
  • Med udgivelsen af ​​Windows XP introducerede Microsoft File og Printer Sharing i dets operativsystemer. Fil- og printerdeling gør det muligt at dele udvalgte filer, mapper og printere på tværs af dit hjem eller professionelle netværk. Du kan indstille forskellige niveauer af kontrol over, hvordan andre brugere kan se, læse, ændre eller få adgang til de forskellige filer og mapper. Hvis du oplever fejl, findes der en række løsninger for at løse problemet.