Sådan installeres en printerdriver på en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Programmer'. Klik på 'Administrative værktøjer' og klik derefter på 'Udskriv ledelse.'

2.

Klik på 'Udskrivningsserver' i vinduet til venstre. Klik på 'Printere' på listen over udvidede muligheder for at få vist en liste over printere, der er installeret på serveren.

3.

Højreklik på ikonet 'Printere' og vælg ' Tilføj printer. ' Klik på 'Næste' i åbningsguiden. Hvis Windows registrerer din printer, kan du blot klikke på 'Installer driver'. Ellers skal du indsætte din printerproducentens cd i drevet og klikke på 'Næste'. Dette installerer driveren fra cd'en.

4.

Klik på 'Afslut' ved den endelige bekræftelse skærmen. Guiden lukker, og du kan se din nyligt tilføjede printer på Print Manager's liste over installerede printere.

En printerdriver giver din computer mulighed for at sende udskriftsjob til en printer. Installation af en printer på en server giver dig mulighed for at netværke maskinen, så flere brugere kan udskrive job til en enhed. Dette er gavnligt for store netværk, da det reducerer omkostningerne ved at have en printer installeret på hver computer. Du installerer en printer på en Windows-server på samme måde som du installerer enhedsdrivere på en stationær computer.