Sådan opsættes en WiFi internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd modemet fra stikkontakten eller stikkontakten, hvor den befinder sig.

2.

Tag ethernetkablet og fastgør det til porten på bagsiden af ​​den trådløse router, der er markeret som 'WLAN' eller 'Internet', afhængigt af routerens mærke / model.

3.

Slut den anden ende af kablet ind i ethernetporten bag på modemet.

4.

Sæt modemet tilbage i stikkontakten eller stikket. Det tager et øjeblik for modemet at tændes igen og starte korrekt. Du skal muligvis også trykke på knappen 'Reset' på bagsiden af ​​modemet, når du har plugget det ind igen.

5.

Find dokumentationen, som fulgte med din trådløse router. Inde i denne vejledning er en unik webadresse, der skal bruges til at oprette netværksnavnet og sikkerhedskryptering af dit nye trådløse netværk. Der vil også være en standardadgangskode medfølger her, som du skal bruge.

6.

Indtast webadressen i din browser og tryk 'Enter' på tastaturet. Indtast standardadgangskoden, der er angivet i manualen.

7.

Vælg et 'SSID' til dit nye netværk. Dette er navnet på det trådløse netværk, der vises senere.

8.

Vælg at kodeordbeskytte dit nye netværk, hvilket anbefales, selvom det ikke er nødvendigt. Vælg 'WPA' sikkerhedskryptering, da dette er en bedre krypteringsmetode end 'WEP.' Vælg en adgangskode til at tildele denne kryptering, der er let nok til at huske, men det er svært for en autoriseret bruger at gætte.

9.

Klik på 'Anvend' knappen for at gemme Dine ændringer.

10.

Vælg det trådløse ikon på dit skrivebord. Dens placering vil variere afhængigt af, om du bruger en Windows- eller Mac-maskine. På en Mac er dette ikon på højre side af den øverste værktøjslinje. På en pc-computer er den på højre side af værktøjslinjen nederst.

11.

Vælg navnet på dit nye trådløse netværk, når det vises i 'Tilgængelige netværk 'liste efter klik på det trådløse ikon.

Konfiguration af en Wi-Fi internetforbindelse er en proces, der kun kræver en trådløs router, et ethernet-kabel og dit eksisterende bredbåndsmodem. Når forbindelsen er lavet mellem den trådløse router og modemet via ethernet-kablet, kan disse enheder kommunikere med hinanden, og du kan bruge de oplysninger, der er hentet fra din routerens brugervejledning til at oprette dit nye netværk og dets sikkerhed kryptering via din computers webbrowser. Der kræves ikke andre værktøjer til Wi-Fi-opsætning.