Sådan sikres en Wi-Fi-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find den lokale IP-adresse til din router. IP-adressen udskrives normalt på routerens nederste etiket. IP-adressen ser ud som 192.168.1.1. Tallene ændres dog afhængigt af mærket på den router, du bruger. Hvis routeren ikke har IP'en trykt på den, skal du hente IP-adressen ved at finde den på din computer. For at gøre det skal du gå til menuen 'Start' og derefter vælge 'Kør / Søg' for 'cmd'. Når du er der, skal du skrive 'ipconfig' og vælge 'Enter' på tastaturet. IP'en til din router er 'Standard gateway'.

2.

Åbn en webbrowser og ryd webadressen ud for at få adgang til GUI'en (grafisk brugergrænseflade.) Skriv dit IP-adresse uden 'http: //'. Tryk 'Enter' på tastaturet.

3.

Indtast standard brugernavn og adgangskode i pop op-boksen. Typisk er brugernavnet 'admin', og adgangskoden er 'password'. Hvis dette ikke virker, skal du henvise til Router Passwords.com for en liste over standard router brugernavne og adgangskoder. Hvis du tidligere har ændret brugernavnet eller adgangskoden til brugergrænsefladen, skal du nulstille routeren ved at trykke på nulstillingsknappen på bagsiden af ​​routeren. Dette ændrer brugernavnet og adgangskoden tilbage til standardværdien.

4.

Få adgang til fanen på den grafiske brugergrænse, der er mærket 'Trådløs sikkerhed' eller 'Sikkerhed' i rullemenuen , vælg 'WPA-PSK' eller 'WPA2' for din sikkerhedsindstilling. Indtast en adgangskode i feltet 'Password' og vælg 'Gem indstillinger' eller 'Opdater indstillinger.'

En trådløs router er en af ​​de nemmeste måder, hvorpå en computer hacker kan få adgang til dine internet- og personlige indstillinger. Hvis en hacker har adgang til dit internet, kan de begå bedrageriske handlinger ved hjælp af din IP-adresse. De kan også overvåge transaktioner, du laver online og endda gemme ulovlige filer på din computer. Disse risici fjernes, når du aktiverer sikkerheden på din router.