Sådan tilslutter du WiFi Internet til pc-skrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd modemet fra den stikkontakt, den er tilsluttet.

2.

Slut Ethernet-kablet bag på modem. Der er en tydeligt markeret ethernet-port her. Denne port ser ud til at være en stor telefonstik.

3.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på bagsiden af ​​den trådløse router. Denne port vil se præcis ud som den på bagsiden af ​​modemet.

4.

Tilslut bredbåndsmodemet tilbage til væggen socket og vent på, at den tændes, initialiserer og registrerer den nye forbindelse til den trådløse router.

5.

Find vejledningen, der fulgte med din trådløse router. Find URL'en, eller webadresse, der er indeholdt i siderne i denne vejledning. Denne særlige webadresse bruges til at konfigurere routerenes netværk og sikkerhedsrettigheder. Sørg også for at finde den standardadgangskode, der er angivet på siderne i manualen.

6.

Indtast webadressen i din webbrowser og lad siden blive indlæst. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste det kodeord, du fandt i brugervejledningen.

7.

Start med at oprette dit nye trådløse netværk. Du bliver bedt om en 'SSID', som kun er en moniker til dit nye netværk. Dette bliver navnet, der ses, når netværket er angivet i en tilgængelig netværksliste. Vælg hvilket navn du vil.

8.

Vælg en adgangskode til dit nye netværk. Mens kryptering af dit netværk er valgfrit, anbefales det stærkt. Sammen med adgangskoden, vælg 'WPA' sikkerhedskryptering. 'WEP' vil også være en mulighed, men det er en ældre sikkerhedsprotokol, der er teknisk dårligere end WPA.

9.

Klik på 'Anvend' for at gemme dine ændringer.

10.

Klik på det trådløse ikon på højre side af værktøjslinjen nederst på pc'ens skrivebord. Vælg dit netværk s SSID fra rullelisten.

11.

Indtast det kodeord, du valgte for dit netværk. Du vil nu blive tilsluttet WiFi Internet på din pc-desktop og gratis at surfe på internettet.

Dit skrivebord har muligvis allerede en kabelbaseret bredbåndsforbindelse til internettet, men en Wi-Fi-forbindelse giver dig større breddegrad i internetbrug. Ledninger er ikke nødvendige, så du kan etablere din pc i ethvert værelse eller område på dit hjem eller kontor og forbliver stadig forbundet med internettet. Heldigvis behøver du kun en trådløs router, bredbåndsmodem og ethernet-kabel til at gøre denne Wi-Fi-forbindelse.