Trådløs sikkerhedsinformation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kryptering

Wired Equivalent Privacy (WEP) og Wi-Fi Protected Access (WPA eller WPA2) krypterer data. WPA2 giver større sikkerhed end WEP eller WPA, fordi den understøtter infrastruktur og ad hoc-netværk.

SSID

Tjenesteindstillingsidentifikatoren, der i nogle tilfælde er kendt som et netværk, identificerer et Wi-Fi-netværk. Hvis du ændrer SSID'et til noget unikt eller deaktiverer dets udsendelse, giver det helt lidt sikkerhed, fordi netværkssnusning stadig kan finde det.

Password

Standardadgangskoder leveres med trådløse routere, som regel de samme for hver model. Ændring af standardadgangskoden giver et mere sikkert netværk, især hvis du vælger et kodeord, der er svært at gætte.

IP-adresse

Virksomheder bruger generelt dynamiske IP-adresser på grund af deres store antal computere, mens hjemme netværk typisk brug statisk IP. En statisk IP behøver ikke at opdatere, men hackere kan bruge adressen til at hakke din computer lettere, fordi den ikke ændres.

MAC-filter

En MAC-adresse identificerer en computer som en gadeadresse identificerer et hus. Du kan indstille dit trådløse netværk til kun at give tilladelse til bestemte MAC-adresser for at forhindre, at ukendte computere får adgang. Opsætning af et trådløst netværk kræver mere end blot at tilslutte en router. Tag forholdsregler for at beskytte dit netværk ved at konfigurere de forskellige sikkerhedsfunktioner, der leveres af din router.