Forskellene mellem offentlig nøglekryptering og privat nøglekryptering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Kryptografi er afgørende for internet sikkerhed. Datakryptering, processen med at beskytte de oplysninger, der overføres mellem computere på internettet, giver computerbrugere mulighed for sikkert at sende eller modtage oplysninger fra andre computere, brugere, websites og servere ved at gemme indholdet fra hackere. Kryptering sørger for sikker browsing, selvom en bruger arbejder med følsomme oplysninger som f.eks. Finansielle konti (som på en internetbankwebsted) eller socialsikringsnumre.

Taster

Hemmelig nøglekryptografi kræver, at begge brugere (eller computere brugerne) for at dele den samme krypteringsnøgle, fordi denne metode bruger den samme nøgle til både kryptering og dekryptering. I modsætning hertil bruger offentlig nøgle kryptering to nøgler. Når den oprindelige bruger sender information via public-key-kryptering, ændrer computeren indholdet til at kryptere eller kodet tekst. Når modtageren overfører oplysningerne, bruger computeren en anden krypteringsnøgle til at dekode dataene tilbage i almindeligt tekstindhold.

Sårbarhed

Da offentlig nøgle kryptering bruger to separate nøgler, kan en af ​​nøglerne være offentlig uden kompromittere den sikre forbindelse. Offentlige nøgle kryptering vinder sit navn fra denne kendsgerning. Effektiviteten af ​​private nøgle kryptering bliver lettere kompromitteret, hvis enkeltnøglen bliver kendt for parter med ondsindet hensigt. Private nøgle kryptering kræver beskyttelse af ikke kun de originale data, men også selve krypteringsnøglen. Da begge brugere eller systemer skal dele nøglen, skal de være i stand til at distribuere nøglen mellem dem.

Algoritmer

Ifølge krypteringsordlisten i krypterings- og dekrypteringsencyklopæden er en algoritme den matematiske proces for fuldføre en opgave. Med hensyn til kryptering er algoritmen den metode, der anvendes til at kryptere eller dekryptere data. Offentlige nøgle kryptering bruger en enkelt type algoritme - asymmetrisk - mens private nøgle kryptering er afhængig af enten stream algoritmer eller blok algoritmer. Den tidligere algoritme fokuserer på en bit eller byte af data ad gangen, og den sidstnævnte algoritme fokuserer på blokke af data, som er store. Typisk er disse 64-bit datablokkere.

Historie

Offentlig nøgle kryptering er en nyere udvikling end privat nøgleudvikling. Bill Stewart of Living Internet forklarer, hvordan Whitfield Diffie, Ralph Merkle og Martin Hellman offentliggjorde deres tanker om public key-kryptering i form af et papir kaldet 'New Directions in Cryptography' i november 1976 udstedelsen af ​​IEEE Transactions on Information Theory. Før da var privatnøgle kryptering standardformet kryptering i nøgleord for tusinder af år, fordi det blev accepteret, at en enkelt krypteringsnøgle var den eneste levedygtige metode til at sikre meddelelser, der indeholder følsomme data.