Hvad er ISO-modellen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Government Endorsement

I august 1990 godkendte den amerikanske regering effektivt denne model. I sin regeringens OSI-profil (GOSIP) siger regeringen, at 'GOSIP er nødvendigt, fordi OSI-standarder giver mulighed for mange mulige muligheder og valg, hvoraf nogle er inkompatible.' GOSIP er baseret på forbedringer af OSI-standarder. '

Interoperabilitet

Målene for både ISO / OSI-modellen og GOSIP-profilen er de samme - for at skabe 'interoperabilitet'. Det betyder en sammenkoblet verden, hvor alles hardware og software fungerer kompatibelt med alle andre. S.

De syv lag

De syv lag er: fysisk, datalink, netværk, transport, session, præsentation og applikation

Et ottende lag

Nogle computerguruer taler om et uofficielt ottende lag af socialteknik og sikkerhedspolitik.

Afvisning af GOSIP

Fem år efter at have offentliggjort GOSIP besluttede den amerikanske regering, at dens anvendelse var valgfri ved at 'fjerne kravet om, at føderale agenturer angiver GOSIP-protokoller, når de erhverver netværksprodukter og -tjenester og kommunikationssystemer og -tjenester.' Den Internationale Standards Organisation (ISO) oprettet en model for Open Systems Interconnect (OSI) er 1978, der består af syv lag af internetfunktioner. Et lag yder tjenester til laget over det og modtager tjenester fra laget nedenfor.