Sådan indstilles en router til en ekstern forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser og indtast IP-adressen til routeren i adressetekstboksen. For de fleste almindelige routere er standard IP-adressen 192.168.1.1. Dette åbner din routerens hovedkonsol.

2.

Klik på linket 'Programmer og spil', hvis du ejer en Linksys-router. Hvis du ejer en anden type router, er linket er mærket 'Port Forwarding.' Ved at klikke på linket kommer du til en liste over tekstbokse og drop-downs, hvor du konfigurerer routeren til en ekstern forbindelse.

3.

Indtast en venligt navn til konfigurationerne i den første tekstboks, der er mærket 'Application.' I tekstfelterne 'Start' og 'Slut' skal du indtaste '3389' for dem begge.

4.

Indtast IP-adressen til den server, der godkender eksterne login sessioner. Denne IP-adresse findes i computerens indstillinger eller ved at indtaste 'ipconfig' i kommandolinjen i Windows.

5.

Klik på knappen 'Gem indstillinger' for at bekræfte ændringerne. Du kan teste de nye indstillinger for fjernadgang ved at starte en fjernsession, der forbinder til din interne computer.

Remote Desktop Connection (RDP) giver dig mulighed for fjernstyring af dine indre netværk computere. Inden denne type trafik er aktiveret, skal routeren, der forbinder dig til internettet, have de korrekte port viderestillingskonfigurationer. Hver fælles routerproducent leverer en grænseflade til at videresende fjernbordstrafik fra internettet til din interne computer. Derefter kan du konfigurere computeren, routere og andre netværksressourcer fra dit hjem eller kontor.