Sådan opretter du en fjerndiskserver på 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Start-menuen på computeren, der kører Windows 2003 Server. Klik på 'Kontrolpanel' og derefter 'System' fra listen, der vises.

2.

Klik på fanen 'Fjern' i vinduet Systemegenskaber. Klik på afkrydsningsfeltet til venstre for etiketten 'Aktivér fjernskrivebord på denne computer.' Dette er under indstillingen for at aktivere fjern assistance, så sørg for at kontrollere den rigtige boks. Klik på 'OK' for at anvende indstillingen og lukke vinduet.

3.

Indstil serverens IP-adresse til en statisk adresse. Åbn 'Kontrolpanel' i menuen Start Højreklik på netværksforbindelsen, der bruges til at forbinde serveren til internettet og vælg 'Egenskaber'.

4. < / p>

Rul ned på listen for at finde 'Internet Protocol (TCP / IP)' og vælg den. Klik på 'Egenskaber' og derefter knappen ved siden af ​​'Brug følgende IP-adresse.' Indtast en tilgængelig IP-adresse, undernet og gateway, der bruges til netværket og DNS-serveradressen. Klik på 'OK'.

5.

Åbn konfigurationssiden for din router fra servercomputeren. Indtast routerns IP-adresse i din webbrowser. Indtast brugernavnet og adgangskoden til routeren, når du bliver bedt om det.

6.

Find siden på routerkonfigurationen for Indstilling af port forwarding. Tilføj en ny tjeneste med portnummer 3389 med porten videresendt til t han IP-adresse på den server, der blev sat tidligere.

7.

Få adgang til Remote Desktop på serveren ved at indtaste IP-adressen fra internetudbyderen, hvor serveren er tilsluttet Eksternt skrivebordstilslutningsprogram på den anden computer. Klik på 'Connect', når du har indtastet adressen. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste et brugernavn og en adgangskode for en konto på serveren for at oprette forbindelse til den. Du vil nu kunne udføre mange af de samme funktioner på computeren i et lignende miljø til en, hvis du rent faktisk var foran den.

Remote Desktop er en funktion af Windows Server 2003, som giver dig mulighed for at bruge serveren som du normalt ville. Forskellen er, at du kan bruge computeren via en lokal eller internetforbindelse. Dette er en fantastisk måde at bruge og foretage ændringer på en server, mens du er væk fra dens fysiske placering, især for netværksadministratorer. Du skal foretage nogle ændringer i indstillingerne på skærmen, samt den router, der forbinder serveren til internettet.