Definitionen af ​​webserver software

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Webserver software

Webserver software bruges til at redigere og oprette websider sammen med forskellige andre HTTP formaterede filer. Sammen med redigering af informationen er webserverprogramvaren også ansvarlig for overførsel af oplysningerne til de efterspurgte servere eller computere. Denne proces kan også være en to-vejs opgave, som giver brugerne mulighed for at uploade masse mængder information - herunder mediefiler og billeder - på internettet til opbevaring.

Servere

Webserver software er installeret på dedikerede servere at udføre sine opgaver. En server er ethvert udstyr, der transmitterer information i HTTP-formatet over World Wide Web. Virksomheder har ofte dedikerede servere til opbevaring af store mængder information og udførelse af webserver software behov. Mindre projekter som onlinespil vil bruge en enkelt computer som en server, der både kører spillet og sender oplysningerne til de andre spillere.

Open Source Software

Mange webserver softwareprogrammer er open source-produkter. De er med vilje ubeskyttet, så udviklere kan ændre programmerne og skræddersy dem programmering til at passe et bestemt behov. Almindeligt anvendte open source-serverprogrammer omfatter AOL-serveren, Apache HTTP-serveren og Boa-webserveren.

Kodningssprog

Alle websteder på World Wide Web bruger HTTP (Hypertext Transfer Protocol) til at levere oplysninger til og fra deres brugere. Hver hjemmeside bruger dog sin egen kodning til at skabe den visuelle information, som brugerne vil se og interagere med. Disse kodningssprog varierer fra sted til sted, hvor de mest grundlæggende er HTML, selv om der findes andre avancerede sprog som CSS, A + eller A ++. Kodningssprog udvikler sig konstant, da skaberne finder nye måder at bruge deres webservere på.

FTP-programmer

Næsten hver server skal indeholde et FTP-program (File Transfer Protocol). Ligesom med programmeringssprog er der forskellige typer FTP-programmer. Det primære brug af et FTP-program er at overføre filer fra en computer til en anden på en sikker måde. Programmerer uploade oplysninger fra deres computere til dedikerede servere - og omvendt - ved hjælp af FTP applikationer. Webserver software indeholder en række komplekse værktøjer og programmer, der kommer sammen for at oprette og administrere en webserver. Disse værktøjer spænder fra programmeringssprogprotokoller til filoverførselsprotokolprogrammer, som gør det muligt for programmører at tilpasse deres webservere og give unikke oplevelser til deres brugere fra hver af deres websider.