Forskellen mellem NTP og SNTP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Latency

Når informationer bevæger sig på tværs af et netværk, eksisterer der en forsinkelse kaldet 'latency' mellem informationens sendte tid og modtaget tid. NTP og SNTP synkroniserer klokkerne på computere på et netværk for at kompensere for denne latenstid.

UTC

NTP og SNTP synkroniserer ure ved hjælp af koordineret universeltid eller UTC, en standardiseret dato og klokkeslæt for computernetværk, der ikke indeholder oplysninger som tidszone eller sommertid.

Marzullo ' s algoritme

NTP bruger Marzullos algoritme til at estimere tidsforskellen mellem afsendelsescomputeren og modtageren, da latens mellem netværkscomputere ofte varierer over tid.

NTP vs. SNTP

SNTP giver samme funktioner som NTP, men bruger en enklere algoritme til at beregne tidsforskellen mellem de to netværkscomputere. Den enklere algoritme gør SNTP mindre nøjagtig end NTP, men bruger også færre systemressourcer.

Applikationer

Applikationer, der kræver ekstrem præcision - in cluding webservere, e-mail-servere og andre forretningsapplikationer - typisk udnytte NTP, mens mobilenheder og nogle forbrugerniveau applikationer bruger SNTP. NTP og SNTP fungere som protokoller til synkronisering af klokker af netværkscomputere. NTP står for Network Time Protocol, og SNTP står for Simple Network Time Protocol.