Hvad er fordelene ved Internet Control Message Protocol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Computernetværk giver ubegrænsede anvendelser til nutidens samfund. En netværksadministrators ansvar består i altid at kunne spore et problem, når det sker på netværket. For at udføre deres arbejde effektivt, er de afhængige af en lang række værktøjer og ekspertise. Et sådant værktøj er ICMP-protokollen. Denne protokol er integreret med IP-protokollen, som er den grundlæggende sminke af et netværk og tillader, at anmodninger sendes ud, og oplysninger skal sendes tilbage til administratoren.

Diagnostisk værktøj

ICMP-protokollen hjælper netværksadministratorer ved at hjælpe dem ved diagnosticering af netværksproblemer. De fleste problemer, der opstår, som serverfejl eller computerfejl, bestemmes med to nyttige kommandoer. Disse kommandoer er PING og TRACERT. En administrator bruger PING til at sende en anmodning fra den lokale computer, han bruger til en anden computer eller server. Denne anmodning rejser over netværket, og når den når den anden maskine, bliver et svar sendt tilbage til den oprindelige computer, så administratoren ved, at meddelelsen blev modtaget. TRACERT udfører samme funktion som PING. Dette værktøj viser den sti, som anmodningen tager over netværket, så administratoren kan se, hvor sammenbruddet på netværket har fundet sted.

Netværkshastighed

Netværkshastighed giver brugerne den adgang til efterspørgsel, de har brug for for at udføre deres opgave på netværket eller internettet. Mange gange fører administratorer til situationer, hvor brugerne klager over internetsider, samt netværksressourcer, der tager for lang tid at indlæse. ICMP-protokollen giver administratorer mulighed for at sende tidsbegrænsede forespørgsler på tværs af netværket, hvilket afgør, om netværket har en flaskehals, der nedsætter adgangen. Mest acceptable tidspanninger kommer tilbage under 100 millisekunder; noget mere normalt betyder et problem enten på netværket eller den ressource en bruger forsøger at få adgang til. Denne type af langsom nedkørsel kaldes langsom gennemgang.

Netværkslag

Hvert netværk har flere lag, der faktisk udgør hele netværket, fra de computere og servere, der opererer på netværket, for at selv de stykker, du laver ikke se - ligesom netværkslaget, som hjælper ICMP-protokollen til at fungere. Netværkslaget bygger rygraden på internettet og alle netværk, der overfører enhver form for dataanmodninger. Da netværkslaget spiller en så vigtig del af netværket, kan IC protokollen køre på dette lag protokollen til at registrere problemer, der opstår, og hjælper med at spore kilden, så administratoren kan rette fejlen / sene med det samme.