Sådan forbinder du POP og IMAP-klienter med en MS Exchange Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din applikations e-mailopsætningsindstillinger. Dette varierer afhængigt af det program du bruger. Se brugerdokumentationen for programmet, hvis du ikke kan finde det.

2.

Vælg at bruge POP3 og SMTP eller IMAP. POP3 bruges til at modtage e-mail, og SMTP bruges til at sende e-mail. IMAP bruges til alle funktioner i Exchange, f.eks. Kalender og opgaver, som samt e-mail.

3. Indtast POP3- og SMTP- eller IMAP-værtsadressen som 'IP-adressen' til din Exchange Server.

4 . Indtast brugernavnet eller bruger-id'et i formatet DOMAIN \ USER \ MAILBOX. Udskift 'DOMAIN' med dit Exchange-domænenavn, 'USER' med brugerens navn og 'MAILBOX' med Navn på Exchange-postkassen for den pågældende bruger. Hvis du bruger IMAP, skal du bruge skråstreger '/' i stedet for tilbage skråstreger '\.'

5.

Indtast adgangskodeopsætningen for den pågældende bruger, og vælg 'Gem kodeord . '

6.

Indtast e-mail-adressen som den eksterne e-mail-adresse for den pågældende bruger, i modsætning til den interne Exchange-e-mail; for eksempel: 'name@company.com.'

7.

Klik på 'Gem' for at gemme indstillingerne i programmet. Denne bruger kan nu oprette forbindelse til POP3 og SMTP eller IMAP.

Microsoft Exchange-serveren er et forretningsprodukt designet til administratorer i store virksomheder. Microsoft Exchange-serveren styrer og forbinder e-mail-, kalender- og adressebog i et firma. Typisk forbinder brugerne via en e-mail-klient som Microsoft Outlook ved hjælp af de specialiserede 'Exchange' -indstillinger. Disse indstillinger er designet til at automatisere forbindelsen til Exchange-serveren. Exchange-forbindelsen fjerner behovet for at oprette forbindelse via POP / SMTP eller IMAP som du ville med en personlig e-mail-konto. Hvis du vil oprette forbindelse via POP og SMTP eller IMAP, er det muligt med et udvalg af indstillinger.