Windows Server 2000 Supportværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Windows 2000 er et ældre operativsystem, der stadig bruges i nogle virksomhedsnetværk. Operativsystemet leveres med nogle supportværktøjer, der hjælper administratorer med at administrere domæneopgaver. Operativsystemet Windows 2000 fungerer som en primær domænecontroller, eller den kan indstilles som backupserver. Disse værktøjer hjælper med at styre opgaver for at holde netværket kørende.

Active Directory

Active Directory er et centralt program, der kører på den primære Windows 2000-domænecontroller og styrer alle tilladelser og enheder på maskinen. Active Directory indeholder brugerne og brugergrupperne, som giver folk tilladelse til at logge ind på netværket. Det er også vært for alle printere, scannere, faxer og andre enheder på netværket. Det giver en nem måde for administratorer at interagere med domænetjenester og aktivere og deaktivere brugere og enheder. Active Directory Sizer er en del af Active Directory, og det hjælper administratorer med at identificere, om servermaskinen har plads nok til at indeholde katalogfiler.

Programmeringsinterfaceovervågning

Et programprogrammeringsinterface (API) er en Windows tjeneste, der kører på en vært maskine, og det tillader programmører at interagere med serverprocesser. Når administratoren giver en API til en Windows 2000-maskine, er det vigtigt at skabe sikkerhed for maskinen. Dette omfatter Windows 2000 API Monitor. Skærmen logger hver aktivitet, der kommer gennem maskinen ved hjælp af API'en. Dette hjælper administratorer med at fejle eventuelle API udsteder og registrerer eventuelle hackforsøg på computeren.

Domænediagnostik

Hvert Windows-domæne har en primær controller. Nogle større domæner har en backup-controller, der håndterer domænetjenester, hvis primærdomænecontrolleren fejler. For at undgå problemer Med den primære domænecontroller kører administratoren diagnostikværktøjet til domæne. Dette værktøj hjælper administratorer med at identificere, om en harddisk fejler, Active Directory-filerne er beskadiget eller andre problemer, der kan løses, før domænecontrolleren fejler.