Definition af Hypertext Transfer Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Introduktion

Hypertekst overførselsprotokol (HTTP) er standarden til klient-server computing og arkitekturen bag internettet. Det tillader to forskellige computere at kommunikere. En webbrowser på din computer er en type klient. Når du skriver en URL til adresselinjen og klikker på 'Enter', sender du en anmodning til computeren eller serveren, der lagrer webstedoplysningerne. Når serveren modtager anmodningen, sender den information tilbage til klienten, som derefter afgiver det og viser dig, hvad der er på hjemmesiden. Video, lyd og tekst overføres alle sammen med denne protokol.

Historie

Timbrændere-Lee og hans team af programmører krediteres med at oprette HTTP-protokollen samt skabe den første hjemmeside ved hjælp af Hypertext Mark-up Language (HTML). I 1990 havde Burners-Lee den første server igangsat og kunne gennemse World Wide Web ved at bruge sin protokol.

HTTPS

HTTPS står for hypertekstoverførselsprotokollen sikker. Når et websted bruger denne protokol, krypteres oplysningerne mellem klienten og serveren, så oplysningerne overføres sikkert over et usikkert netværk. Sådan holder bankerne dine oplysninger sikre, når du logger ind, eller hvordan virksomheder forhindrer andre i at stjæle dine kreditkortoplysninger, når du foretager et køb online.

Version 1.1

Den nuværende version af HTTP er version 1.1, som blev lanceret i 1996. Denne version hjalp med at fremskynde informationsstrømmen ved at holde en vedvarende forbindelse åben i stedet for at åbne og lukke forbindelserne for hver ansøgningsanmodning. Det tillader også, at flere domæner har samme internetprotokol (IP) -adresse, så værtsfirmaer kan gemme mere end et websted på hver af deres servere.

Beskrivelse i Laymans vilkår

Den nemmeste måde at fotografere på hvad HTTP gør, er at forestille sig at ringe op. Når du foretager et opkald, og der oprettes forbindelse, kan du høre den anden part tydeligt, og hun kan høre dig. Det er som en usynlig linje er trukket mellem dine to telefoner så denne kommunikation er mulig. Din telefon er klienten, fordi du lavede opkaldet og påbegyndte forbindelsen. Hendes telefon er serveren, fordi alt hun skulle gøre var at hente det og svare dig. Forbindelsen forbliver stærk, så længe du holder forbindelsen aktiv. I det øjeblik du holder op, er den usynlige linje brudt, og du er åben for at foretage et helt nyt opkald til en ny person. HTTP er alligevel usynlig linje. For hver hjemmeside, du besøger, vil du se bogstaverne 'http' i begyndelsen af ​​hver adresse. Disse bogstaver står for hypertekstoverførselsprotokol. Ved at forstå hvad dette betyder, vil du få en bedre forståelse af internets arbejde. Uden denne protokol ville internettet ikke være, hvad det er i dag.