Enterprise Networking Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer en servercomputer med det nyeste Windows-operativsystem. Windows-server-software indeholder Active Directory, som bruges til at styre hver netværksenhed, klientmaskin og brugerrettigheder på netværket. Dette er gavnligt for netværksadministratorer, der skal administrere netværksressourcer placeret i flere kontorer.

2.

Konfigurer dine netværks routere. Netværks routere segmenter store netværk, så du kan blokere trafik fra uautoriserede dele af netværket. Routere giver dig også mulighed for at udvide dit netværk med flere undernet. Dette betyder at du kan bruge en router til at have tusindvis af maskiner på et netværk uden at løbe tør for IP-adresser.

3.

Installer et firewallsystem til din router eller server, der leverer internet adgang. En firewall blokerer uden for netværkstrafik fra at komme ind i det interne netværk. Dette undgår muligheden for, at klientcomputere modtager en virus eller bliver hacket. Det beskytter også servermaskiner, som er værtsfølsomme virksomhedsdata.

4.

Giv sikkerhedskopier og opret central fildeling på en af ​​dine servere. At give en central placering til dine brugere for at gemme filer sikrer, at backupsystemerne strømlines. Du skal kun sikkerhedskopiere en server og bestemte mapper for at sikre, at dine brugere har korrekte sikkerhedskopier i tilfælde af tab af data eller harddiskfejl.

5.

Gennemfør globale politikker ved hjælp af Windows Global Policy Editor. Global Policy Editor fungerer til at angive brugerrettigheder på netværket. Dette inkluderer tider og steder, som brugere kan logge ind på netværket, hvilke typer applikationer de kan installere og de enheder, brugerne kan bruge på netværket. Dette holder brugerne i stand til at installere programmer, der kan indeholde vira og sætter deres printere specifikke for den afdeling, som brugeren arbejder for.

Enterprise-netværk kræver flere netværkskonfigurationer, sikkerhedsindstillinger, routerinstallationer og serveropsætninger. Layouten i et virksomhedsnetværk bestemmer ydeevnen og sikkerheden for opsætningen. Der er flere trin, du kan gøre for at sikre, at netværket kører med høj ydeevne, og brugerdata er sikret mod uautoriseret adgang. Et velkonfigureret netværk reducerer også hyppigheden af ​​problemer og brugerklager fra tabte data og dårlig tilslutning.