Forskel mellem Router u0026 Gateway

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Gateway Definition

En gateway bridges kløften mellem to netværk, så computere og enheder, der er forbundet til gatewayen, kan oprette forbindelse til begge netværk. Ofte er et af disse netværk internettet, og det andet er et lokalnetværk eller LAN. Andre gateways kan forbinde to afdelinger i en virksomhed, hvilket muliggør sammenkobling mellem forskellige netværk, samtidig med at begge netværk opretholdes som unikke steder.

Router Definition

Routere er små enheder med netværksindgangs- og outputstik, og de repræsenterer en af ​​de mest fælles typer af gateways. Et hjem bruger ofte en enkelt router til at forbinde deres LAN til internettet. Routere kan finde brug individuelt i hjem eller i store grupper til virksomheder eller internetudbydere. Mens en router altid har gatewayfunktionalitet, kan den også udføre andre grundlæggende netværksfunktioner.

Forskelle

Mens routere er dedikerede hardwarehardskaber, der udelukkende er beregnet til netværk, er ikke alle gateways så begrænsede. En computer med forbindelse til to eller flere netværk kan danne en gateway, mens der stadig udføres alle andre funktioner i en arbejdende computer. Andre enheder, som f.eks. En server, kan også være gateways.

Noder

Noder danner diskrete steder i computernetværk, og hvert stop eller omdirigering af en forbindelse sker ved en knude. Gateways og routere danner en af ​​to typer noder på netværk, der hedder en gateway node, mens den anden er et værtsnode. Websider og internetbrugere udgør værtsnoderne, og gateways giver dem mulighed for at kommunikere med hinanden.

Misforståelser

Selv om du kun har en computer tilsluttet en router eller gateway, forbinder den stadig forbindelsen mellem to netværk . En enkelt computer danner et enkeltknude LAN, der vokser, hvis andre computere begynder at forbinde via samme gateway. Gateways er enheder, der bruges i computernetværk for at lette forbindelserne mellem forskellige computere og netværk. Routere er en bestemt type gateway, og en af ​​de mest almindelige. Mange hjem og virksomheder bruger routere som deres gateway til internetforbindelser.