Netværkssoftwarekrav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværkssoftware er tilpassede applikationer, der hjælper med at opretholde et netværk eller bruger netværksressourcer til fildeling. Netværkssoftware bruges typisk i et virksomhedsmiljø, hvor flere brugere forbinder softwaren på en central server. Netværkssoftware har et par krav, f.eks. Netværkstilslutning, deling og en central server til at gemme de eksekverbare filer.

Hub eller router

Hubs og routere forbinder flere maskiner sammen. De er de vigtigste komponenter, der forbinder netværket, så de er et væsentligt krav til netværkssoftware. Hvis routeren har strenge firewallindstillinger, kan netværkssoftwaren muligvis få adgang til at krydse routerportene. Firewalls blokkerer uautoriseret trafik, så nogle netværkssoftware kan udløse firewallen.

Server eller peer-maskiner

Nogle netværkssoftware kræver, at en server indeholder de vigtigste data. Netværkssoftwaren udføres på hovedserveren, og hver klient forbinder til netværkssoftwaretjenesterne. Peer-to-peer-netværk arbejder også med nogle netværkssoftware. Peer-to-peer-applikationer gør det muligt at gemme filer på et delt drev på enhver brugers computer. Hver bruger ændrer filen, men filen kan kun redigeres af en bruger ad gangen. bedst fra en netværksapplikation, der kører fra en server.

Brugerautorisationer

Nogle netværkssoftware håndterer brugerrettigheder inden for de interne applikationer, så administratoren behøver ikke at give specifikke netværkstilladelser. I stedet overfører softwaren brugerrettigheder og blokkerer uautoriseret adgang. For netværkssoftware som peer-to-peer-applikationer skal administratoren specifikt tildele adgangsrettigheder til den delte mappe. Administratoren kan indstille skrivebeskyttet, hvilket betyder, at brugerne kun kan læse filerne. brugere med evnen til at redigere softwarens filer.