Politikkerne for intranettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et intranet giver virksomheden en intern infrastruktur, der giver brugerne adgang til lokale netværkstjenester. Intranet giver afdelinger mulighed for at styre dokumenter, løn, medarbejder manualer og fildeling. Inden implementering af et intranet skal virksomheden planlægge politikkerne for sidens sider og sikkerhedsadgang.

Distribueret information

Hovedformålet med et virksomhedsintranet er at distribuere virksomhedsoplysninger. Da et intranet er et websted på internettet, gælder de samme regler for distribuerede dokumenter. Intranetadministratoren skal sikre webhostserveren og beskytte dokumenter med følsomme oplysninger fra at blive set af alle medarbejdere. FTP-servere er også en mulighed for en intern intranet. FTP-servere holder filer og giver brugere mulighed for at uploade filer, der skal deles med andre brugere. Distribueret dokumentation sparer virksomhedens tid og ressourcer, og det sparer penge ved at eliminere papirfiler.

Automatiser intern proces

En intranetserver kan være vært for webapplikationer, så virksomheder med ressourcer og programmører kan konfigurere applikationer, der strømlinerer virksomhed processer. For eksempel kan brugere indsende lønoplysninger, tidsstyringsark og indsende personlige anmodninger om tidsbegrænsning. Denne type proces kræver proprietær softwareudvikling, men det kan spare selskabets penge i det lange løb. Programmerne kræver også sikkerhed, og disse webapplikationer er også sikret med brugernavne og adgangskoder. Dette beskytter medarbejderens menneskelige ressourcer information fra andre brugere på netværket.

Tidstyring

Tidshåndteringssoftware er tilgængelig uden for boksen for at indlæse intranetserveren. Denne software giver medarbejdere mulighed for at indtaste tid i en ansøgning. Tiden sendes derefter til medarbejdernes ledere og andet højtstående personale, hvilket gør det muligt for ledere og medarbejdere at få en bedre ide om tid og præstationer for medarbejderne. Det hjælper også lønningsafdelingen med at beregne medarbejdernes samlede lønseddel.