Sådan forstår du SSL-certifikater

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på SSL-certifikatikonet i browserens adresselinje. Ældre webbrowsere har et 'lås' -ikon i navigationstekstboksen. Nogle ældre browsere har låsen placeret i den nederste proceslinje. Dobbeltklikning på ikonet giver et detaljeringsvindue til SSL-certifikatet.

2.

Klik på fanen 'Generelt'. Her vises de generelle egenskaber for certifikat, som udstederen, firmaet for hvilket certifikatet udstedes og de gyldige datoer Certifikaterne skal fornys, så et certifikat er kun gyldigt i en bestemt periode (typisk et år). Udstederen er den autoriserede myndighed, der sælger krypteret SSL certifikater til webstedsejere. Endelig fortæller feltet 'Udstedt til' dig navnet på det firma, som certifikatet blev tildelt. Dette afsnit sikrer, at et websted ikke bruger et stjålet eller fejlkonfigureret certifikat, som ikke ville beskytte private data.

3.

Klik på fanen 'Detaljer'. Klik på 'Emne' rækken for at få vist flere oplysninger om certifikatet. Denne række viser virksomhedens placering og domænenavn. Brug dette afsnit til at bekræfte oplysningerne på fanen 'Generelt'.

4.

Klik på 'Algoritme' rækken. viser typen og styrken af ​​certifikatets kryptering. Højere styrke tal er mere sikre. For eksempel er 64-bit kryptering ikke så sikker som 128-bit kryptering.

5.

Klik på fanen 'Certifikatsti'. Denne fane gør det nemt for brugerne at se eventuelle problemer med certifikatet. Nederst i dette vindue viser afsnittet 'Certifikatstatus', om certifikatet er gyldigt og fungerer korrekt. Dette er en hurtig måde for en webstedsbruger at verificere status for SSL-certifikatet.

SSL-certifikater (Secure Sockets Layer) er en integreret del af internet-sikkerhed. Et SSL-certifikat beskytter brugerens information ved at kryptere data mellem serveren og klientens browser. Når du ser et certifikat, er flere oplysninger relevante for at forstå certifikatindstillingerne og til hvilket firma certifikatet er tildelt. Dette beskytter brugerne og sikrer, at certifikatet er gyldigt for webstedet.