Sådan opsættes et trådløst netværk til en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din trådløse router til dit modem og strømkredsløb modemet. Den rigtige metode til strømcyklus de fleste modemer er at slukke for modemet i 30 sekunder og tænde det igen. Tilslut din routerens netledning og sæt den i.

2.

Slut et Ethernet-kabel til Ethernet-porten på din computer og tilslut den til den første Ethernet-forbindelsesport på trådløs router. Efter installationen kan du fjerne denne Ethernet-kabel, hvis den computer, du bruger til opsætning, er trådløs klar.

3.

Start din foretrukne internetbrowser og indtast routers adgangsadresse til adresselinjen i din browser. I de fleste tilfælde er adgangsadressen u0026 quot; 192.168.1.1. u0026 Rdquo; Tjek din routerens brugervejledning til den nøjagtige adresse.

4.

Indtast routers standardbrugernavn og adgangskode på loginskærmen. Prøv u0026 ldquo; admin u0026 rdquo; som brugernavn og u0026 ldquo; adgangskode u0026 rdquo; som adgangskode. Tjek disse værdier i din routerens brugervejledning, da standardbrugernavne og adgangskoder varierer mellem producenter.

5.

Klik på u0026 ldquo; Wireless u0026 rdquo; eller u0026 ldquo; Forbindelse u0026 rdquo; i din routerens admin panel, afhængigt af din routerens model. Tildel et navn til dit trådløse netværk. Dette er det brugervenlige navn, du bruger til at identificere dit netværk, når du tilslutter trådløse enheder til din router.

6.

Vælg enten u0026 ldquo; WEP u0026 rdquo; eller 'WPA u0026 rdquo; som din trådløse sikkerhedsmetode. Opsæt dit kodeord og gem dine ændringer. Skriv dit kodeord på et stykke papir og opbevar det på et sikkert sted for at undgå at blive låst ud af din egen router. Et fælles sted er tapet til bunden af ​​din router, så du har brug for fysisk adgang til routeren for at få adgangskoden.

7.

Tilslut hver trådløs enhed i dit netværk til din router. De fleste trådløse enheder søger efter din trådløse forbindelse. Når din trådløse enhed opdager din trådløse forbindelse, skal du vælge den og indtaste dit netværkskodeord.

Trådløse routere giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dit netværk og internettet med trådløse enheder. Med trådløse forbindelser er dit arbejde mere bærbart og giver dig mobilitet med din Wi-Fi-kompatible mobiltelefon, laptop eller e-læser. For at oprette et trådløst netværk til en router skal du konfigurere routeren og de trådløse sikkerhedsindstillinger, før du tilslutter dine enheder. Når opsætningen er færdig, giver din korrekt konfigurerede router en trådløs forbindelse til alle dine trådløse enheder.