Sådan overvåges webtrafik på LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download en gratis kopi af Active Wall Traffic Monitor for at holde øje med webtrafikken på dit lokalnetværk (se Ressourcer). Designet til at håndtere opgaven med overvågning af store netværk, kan Active Wall Traffic Monitor holde styr på op til 1.000 netværksenheder og give dig realtid upload og download data på dit lokale netværk. Aktiv Wall Traffic Monitor kan også programmeres til automatisk at eksportere daglige oversigter over netværkswebtrafik.

2.

Overvåg webtrafikken på dit lokalnetværk ved hjælp af en gratis kopi Look @ LAN Network Monitor (se Ressourcer). Look @ LAN giver dig mulighed for at kontrollere trafikken på dit netværk ved hjælp af IP-adresserne på de enheder, der er tilsluttet dit netværk eller ved de typer aktive tjenester, der bruges af enheder i dit netværk, sådan som FTP (File Transfer Protocol) eller HTTP (Hypertext Transfer Protocol). Klik på 'Opdater' for at få de seneste rapporter på dit LAN og dets trafik, eller indstil Look @ LAN til automatisk opdatering med bestemte intervaller.

3.

Spor webtrafik ved hjælp af en gratis kopi af Netværksprobe (se Ressourcer). Netværksprobe giver dig mulighed for at analysere trafikken for hver enhed i dit netværk. Programmet bruger en speedometerlignende måler for at vise dig, hvor mange kilobits per sekund hver enhed overfører mellem sig selv og andre netværksenheder eller internettet.

Overvågning af webtrafik på et lokalnetværk (LAN) kan være ekstremt nyttigt for netværksadministratorer i tildeling af netværksressourcer og overvågning af brugere eller netværksenheder, der bruger mere end deres rimelige andel af netværksbåndbredde. Hold styr på den indgående og udgående trafik mellem dit LAN og internettet ved hjælp af nogle gratis software.