Windows 2000 Active Directory-værktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Active Directory er den vigtigste netværkskonfigurationskomponent i Windows 2000. Windows 2000s serverprogram har Active Directory installeret sammen med flere værktøjer, der hjælper administratorer med at opretholde brugerne og enhederne konfigureret på netværket. Disse værktøjer er gavnlige for netværksadministratorer, der har stor virksomhed netværk til at opretholde.

Active Directory Size

Værktøjet Active Directory Size registrerer størrelsen af ​​den Active Directory-fil, der bruges til at administrere netværket. Serveren, der er vært for Active Directory, kræver rigeligt plads, især hvis netværket er et stort virksomhedsnetværk med flere tusinde maskiner. Størrelsesværktøjet sikrer, at Windows 2000-maskinen har tilstrækkelig diskplads til at håndtere kravene til Active Directory-lagerplads.

Programmeringsgrænseflademonitor

Logmonteringsprogrammerne (APImon) Aktivitet på API-grænsefladen. En API-grænseflade på Windows 2000 er et udviklingsværktøj, der bruges til at interfere med Active Di præstegodtjenester fra tilpasset software. Udviklere kan tilføje, redigere og slette brugere og enheder i Active Directory ved hjælp af API'en. APImon-softwaren logger hver forbindelse til API'en samt kommandoen udført over for serveren.

Programsikkerhed

Hver applikation på en brugermaskine på domænet styres fra Windows 2000-maskinen. Værktøjet Application Security gør det muligt for administratorer at kontrollere softwareadgang på serveren. Dette er gavnligt for serveradministratorer, som håndterer tilpasning af software, der er placeret og udført på serveren. Dette blokerer uautoriserede brugere fra at se private virksomhedsdata som kontrakter, medarbejderoplysninger og økonomiske data.