Address Bar Tricks

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En internetbrowser er kraftigere end mange mennesker indser. Sikker på, det er nemt at skrive en adresse og besøge en hjemmeside, men der er andre nyttige ting, som en browser kan gøre for at øge produktiviteten, arbejdshastigheden og nøjagtigheden. Du skal muligvis downloade en udvidelse til din browser for at gøre trinene i nogle tilfælde, men når du gør det, udfører din computer automatisk de ønskede funktioner.

Download videoer

YouTube og lignende websteder vokser større hver dag, og folk flocker til dem for hurtig adgang til indhold. Hvis du hurtigt vil downloade en video fra et af disse websteder, skal du skrive deturl.com/ før adressen i URL'en. Du vil kunne gemme videoen som en Flash- eller Quicktime-fil. Dette er især nyttigt for mobile enheder, der ikke understøtter Flash, men understøtter Quicktime.

Skru URL'en

Sites som Twitter tillader dig kun at skrive en vis mængde tegn i dine indlæg, hvilket gør det svært at sende ind en tweet, hvis du har en lang URL. Du kan minimere længden af ​​din webadresse ved at skrive bit.ly før URL'en. Det vil generere dig en URL, der gennemsnitlig er cirka 25 tegn lang, hvilket giver dig nok plads til en personlig besked i dit indlæg for at ledsage URL'en.

Hvem ejer siden

Du vil måske kontakte ejeren af ​​en websted, du besøger, og du kan sidde fast, hvis de ikke angiver kontaktoplysninger. For at finde ud af, hvem ejeren af ​​et websted er, skriv whois.domaintools.com/ i adresselinjen før adressen og der vil du se alle de oplysninger, som ejeren af ​​webstedet har registreret for at eje det pågældende domæne. < h2> Send dig selv en note Hvis du tilmelder dig et gratis brugernavn på http://futz.me/site/, kan du nemt få din browser til at sende dig links, billeder og andre filer. Efter at du har fået et brugernavn, skriv futzme.com/xyz, efterfulgt af et mellemrum (xyz er dit unikke brugernavn) og alt, hvad der kommer efter rummet, vil blive sendt til din email-adresse. Dette kan være praktisk til forskning.