Forskel mellem WiFi og Bluetooth

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Wi-Fi-funktioner

Wi-Fi-teknologi muliggør lokalnetværk og internetforbindelser. Med Wi-Fi kan en bærbar computer eller stationær computer oprette forbindelse til et trådløst modem på et hjem eller professionelt netværk. Dette modem vil bygge en forbindelse med en router eller hub, der fungerer som gateway til internettet. Med Wi-Fi kan du Brug din computer til at surfe på internettet uden ledninger eller kabler, som du ellers ville have brug for. Mange mobiltelefoner som f.eks. iPhone er også udstyret med Wi-Fi-funktion.

Bluetooth-funktioner

I modsætning til Wi-Fi gør Bluetooth ikke tilslutte enheder til lokale netværk eller internettet, men det forbinder to enheder sammen. Med Bluetooth kan du forbinde din computer, telefon og anden elektronik til hardwareudstyr, såsom hovedtelefoner, headset, printere, tastaturer eller en computermus. Bluetooth kan du tilslutte dine hovedtelefoner til din MP3-afspiller eller dit tastatur til din computer uden brug af ledninger. Normalt Bluetooth-enheder er drevet af batterier, der skal oplades eller udskiftes.

Ranges

Generelt er Wi -Fi dækker en større afstand e end Bluetooth. Selvom begge har begrænsede intervaller, kan der oprettes Wi-Fi-forbindelser på mere end 100 fod, mens de fleste Bluetooth-enheder kun har en række af en tiendedel af denne afstand. Hvis du f.eks. Bruger et headset til din mobiltelefon, skal de to enheder være tæt på hinanden. For at få adgang til internettet fra din bærbare computer kan din trådløse router eller modem være i et helt andet område af dit hjem.

Teknologi

Wi-Fi-teknologien er cirka tre år ældre end Bluetooth. Mens både lette forbindelser via radiobølger kræver Wi-Fi mere end ti gange mere båndbredde. Generelt er Bluetooth mere energieffektiv med lavere strømforbrug end Wi-Fi. Mens Wi-Fi forbinder enheder til internettet, er formålet med Bluetooth at eliminere behovet for kabelforbindelser mellem to enheder. Bluetooth Special Interest Group styrer Bluetooth-teknologi, og Wi-Fi Alliance, en gruppe af virksomheder fra hele verden, administrerer Wi-Fi.

Vanskeligheds sammenligning

Mens Bluetooth-teknologien er relativt ligetil, er en Wi- Fi-forbindelse kan være sværere at etablere. For at oprette et trådløst netværk skal du inkludere sikkerhedsindstillinger som f.eks. En adgangskode, og du skal muligvis købe særlige Wi-Fi-kort eller -adaptere afhængigt af den type netværk, du gerne vil bygge. På den anden side, hvis to enheder er Bluetooth-aktiverede og kompatible, er det lige så nemt at forbinde dem med at tilslutte en mus til en computer. Du behøver ikke bekymre dig om at oprette adgangskoder eller køre tilpasset netværkssoftware. Wi-Fi og Bluetooth er to forskellige typer trådløs teknologi, der bruges i enheder som bærbare computere, mobiltelefoner, printere og computerspil. Mens Bluetooth og Wi-Fi både letter trådløs kommunikation mellem enheder, varierer de praktiske anvendelser. Wi-Fi gør det muligt for computere, videospilkonsoller og smartphones at oprette forbindelse til et lokalnetværk (LAN), og Bluetooth muliggør forbindelser mellem individuelle enheder, såsom mobiltelefoner og headsets.