Hvad er en proxyserveradresse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Overordnet funktion

Proxyservere bruges af en række årsager relateret til internet sikkerhed og edb-netværks effektivitet. Du kan f.eks. Bruge proxyservere til at beskytte din identitet eller bevare dit netværk mod eksterne trusler. Tænk på en proxyserver som en 'mellemmand' mellem et netværk og et andet. Generelt har hver computer eller netværk en IP-adresse online. Når du foretager en anmodning om at besøge et websted eller oprette forbindelse til en database, gør du det fra din IP. Ved at bruge en proxyserver kommer forespørgslen ikke længere fra din IP; I stedet kommer det fra proxyserveren, som har sin egen IP-adresse.

Software

En proxyserver kan være softwarebaseret som en del af dit lokalnetværk (LAN). Hvis du køber firmwareversions antivirus- eller netværkssoftware, kan et proxy-serverhåndteringsprogram medtages i bunden. Generelt indeholder mange firewall-programmer også proxy-kontroller. Når du foretager forespørgsler via internettet via en proxyserver, bliver din IP gemt under dæmningen af ​​proxyserverens IP-adresse. Nogle gratis programmer er tilgængelige for hjemmenetværk.

Hardware

Proxyservere kan være fysiske servere, der er lokale på et netværk eller fjernbetjening. Du kan vælge at holde en proxyserver på dit hjem- eller forretningsnetværk, eller du kan fuldføre anmodninger via en gratis eller abonnementsbaseret proxy service online. Hvis du vil bruge en proxyserveradresse, skal du kan vælge at bruge netværkshardware som en server eller router. En proxyserver kan lokaliseres overalt i verden, så du kan foretage henvendelser via proxyservere i andre lande.

Specifikke anvendelser

De tre vigtigste funktioner i En proxyserveradresse er privatlivets fred, sikkerhed og netværkseffektivitet. Ved at bruge en proxyserver kan du opretholde din anonymitet over internettet, især hvis du ikke vil have destinationsserveren til at spore dig. Det er under alle omstændigheder vigtigt at indse at dine personlige oplysninger er tr ledes gennem fuldmagten. Hvis du har en proxyserver på dit netværk eller server som en del af en firewall, kan du forhindre uønskede klienter i at opbygge uønskede forbindelser. Ved hjælp af proxyservere kan du begrænse, hvem der besøger dit websted eller netværk. Desuden kan proxyservere bruges til at cache websites. Som følge heraf oplever du hurtigere belastningstider, når du opretter forbindelse til en server eller database.

Indholdsscreening

Mange skole-, virksomheder og hjemmenetværk bruger proxyservere til at beskytte brugerne mod uønsket indhold, der er voldeligt, pornografisk eller distraherende. Hvis du forsøger at få adgang til indhold via et organisationens eller husstandens netværk, foretager du anmodningen via en proxyserver, som scanner websitet eller databasens indhold gennem algoritmer og mønstre. Baseret på destinationswebstedets indhold, en proxyserver vil blokere eller tillade en netværkscomputer at få adgang til den pågældende server. Hele denne proces fuldender anmodninger ved hjælp af proxyserveradressen i stedet for de enkelte computere. Når du downloader en fil, skal du besøge et websted eller oprette forbindelse til en database via internettet, deler du oplysninger om din computer eller netværks IP-adresse. Ved at forbinde til en hardware- eller softwareproxyserver kan du maskere din IP og placering. I stedet for at sende en forespørgsel til en ekstern server, kan du konfigurere en proxyserver til at gøre anmodningen på din computer eller netværks vegne. Ved at filtrere og ændre anmodninger letter proxy-servere mål relateret til netværkssikkerhed og effektivitet.