Om datakommunikation og netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Datakommunikation og netværk involverer at forbinde og konfigurere flere computere, så de kan transmittere og dele data blandt dem. Typer af netværk omfatter trådløse netværk, fiberoptiske netværk og Ethernet-netværk. De fleste netværk bruger enten Ethernet-teknologi eller trådløs teknologi.

Fordele

Datanetværk giver brugerne lettere at overføre data til og fra computere i et netværk. Et datakommunikationsnetværk kan også forbinde flere computere til en delt internetforbindelse, som giver alle computere i netværket adgang til internettet.

Trådløs datakommunikation

Computernetværk, der arbejder med trådløs teknologi, tilsluttes ved hjælp af en hardwareenhed, der hedder en router, der sender netværkssignalet. Hver computer, der forbinder til et trådløst datanet, har brug for en netværksenhed med trådløse funktioner, ofte kaldet et trådløst kort eller en trådløs adapter.

Overvejelser

For personer og virksomheder, der overfører eller gemmer følsomme data ved hjælp af computere, der er tilsluttet et netværk, en vigtig del af datakommunikation er sikkerhed. Selvom de kan krypteres og beskyttes med et kodeord, udgør de trådløse netværk en yderligere sikkerhedsrisiko, fordi de er mere åbne for opdagelse og hacking af ubudne parter.

Sikkerhed

Sikkerhedsindstillinger til computere på et netværk omfatter hardware og software firewalls, virus scanning software og script blokering applikationer. Firewalls blokere angreb stammer fra internettet. Mange routere kan konfigureres til at fungere som hardware firewalls. En netværksadministrator kan også kontrollere adgangen til websteder, der kompromitterer datakommunikationssikkerhed. Datakommunikation og netværk udføres ved hjælp af et arrangement af flere typer hardware og software. Fordi det strømlinierer og fremskynder mange dataoverførselsprocesser, kan virksomheder og enkeltpersoner drage fordel af at netværke eksisterende computere. Når netværket er blevet tilsluttet, forbinder computere til andre computere i netværket enten trådløst eller over en række kabler.