SQL Server 2008 Admin Tools

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  SQL Server 2008 indeholder databaseadministratorer med flere værktøjer til at opretholde databasens platform. Disse værktøjer hjælper administratorer med at oprette databaser og sikkerhedskopier, teste for ydeevneproblemer og generere rapporter til virksomheden. SQL Server 2008-softwaren leveres sammen med disse administrationsværktøjer, så administratorer ikke behøver at købe tredjeparts software til at administrere deres database.

SQL Server Management Studio

SQL Server Management Studio er hovedkonsollen SQL Server 2008-administratorer bruger til at opretholde hver server. SQL Server Management Studio har guider, der styrer administratorer gennem processen med at oprette tabeller, databaser, sikkerhedskopieringsjob og brugerrettigheder. Management Studio har også en struktureret forespørgselssprogredaktør, der gør det muligt for administratoren at oprette lagrede procedurer, som er de kodede objekter, der bruges til at oprette, hente, redigere og slette databaseposter. Administrationsstudiet giver også et sted til oprettelse af visninger og forbindelser til andre databaser på netværket.

Rapporteringstjenester

Rapporteringstjenester, en tilføjelse interface til SQL Server 2008, giver administratorer mulighed for at oprette rapporter og distribuere dem til forretningspersonale. Reporting Services har en designer t hat grænseflader med de lagrede procedurer programmeret på databaseserveren. De lagrede procedurer henter data, og rapportformularen viser dataene. Administratoren kan også indstille brugerrettigheder til hver rapport, så kun autoriseret personale kan se dataene. Rapporter genereres hver nat eller udføres on-the-fly af den tilsigtede bruger. Dette værktøj gør det lettere for databaseadministratorer at håndtere store dataforespørgsler fra nøglepersonale.

Database Engine Tuning Advisor

SQL Server 2008s database Engine Tuning Advisor er gavnlig for administratorer, der fejler udførelsesproblemer med databasespørgsmål. Database Engine Tuning Advisor kører lagrede procedurer eller anden SQL-kode og giver administratorens forslag til, hvordan man implementerer ændringer til hurtigere behandling. Dette værktøj fremskynder hentning af optegnelser fra databastabeller, som kan hjælpe med at løse timeout-problemer, når kunder eller medarbejdere forsøger at se vigtige data . Det giver også forslag til bordstrukturer og indeksering, hvilket også kan skade databasens ydeevne.