Sådan fordeler du båndbredde med en Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Naviger din webbrowser til adressen 'http://192.168.1.1' for at få adgang til Linksys routerens grænseflade side. Skriv 'Admin' i feltet 'brugernavn', hvis Du har ikke tidligere ændret det eksisterende brugernavn.

2.

Lad feltet 'adgangskode' være tomt, hvis du ikke tidligere har ændret standardadgangskoden. Klik på 'Log ind'. '

3.

Naviger til' Programmer u0026 amp; Gaming 'fanen øverst i vinduet. Klik på' QoS 'linket i menuen under' Applications u0026 amp; Gaming 'overskrift.

Klik på knappen' Aktivér 'for at aktivere funktionskvaliteten. Klik på den specifikke port eller tjeneste, du vil ændre, f.eks.' Port 1 'til computeren, der er forbundet til Linksys routerens første port eller' FTP 'for data, der overføres via en FTP-tjeneste.

5.

Klik på' High Priority 'radioknap for at give den port eller tjeneste den mest båndbredde. Vælg 'Medium Priority' eller 'Low Priority' for at tildele mindre båndbredde til den pågældende port eller tjeneste.

6.

Gentag processen med andre porte eller tjenester. Klik på 'Gem indstillinger' for at ændre båndbreddeallokeringerne.

Tips og advarsler

  • Nogle Linksys-modeller med funktionskvaliteten omfatter ikke 'Programmerne u0026 Gaming 'fanen. I stedet skal du klikke på fanen 'On-line Scheduling'. Vælg den port, du vil tildele, og brug skyderen til at vælge den procentdel af båndbredde, der skal tildeles.
  • Nogle Linksys-modeller bruger rullemenuer i stedet for radioknapper til at vælge båndbreddeprioriteten, men metoden for at vælge prioritet forbliver det samme.
  • Ikke alle Linksys router modeller understøtter funktionskvaliteten. Hvis routeren ikke har den funktion, du vandt, kan du ikke allokere båndbredden på dit netværk. Se din router's manual for at se om den tilbyder funktionen.
  • Indstil ikke alle porte og tjenester til 'Høj prioritet', da det ikke medfører nogen ændring i den tildelte båndbredde.
  • En Linksys-router tildeler en internetforbindelse blandt alle computere på netværket, som gør det muligt for hver enkelt computer at få adgang til internettet og downloade filer samtidigt. Hvis du deler din forbindelse, kan det resultere i et alvorligt tab af hastighed, hvis nogle computere bruger meget mere båndbredde, f.eks. Hvis de ofte henter store filer. Enhver Linksys-router med QOS-funktionen (Quality of Service) giver dig mulighed for at allokere båndbredden, så ingen enkelt computer kan hogge al den tilgængelige båndbredde.