Sådan opsættes fjernbetjeningsporte

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find ud af din routerens IP-adresse. Disse oplysninger er nødvendige for at indlæse din router s 'Indstillinger' -program. IP-adressen findes i routerens brugsanvisning. Hvis du ikke kan finde denne vejledning, skal du kigge efter en digital eller PDF-version af manualen på din routerproducentens hjemmeside.

2.

Få adgang til din router s 'Indstillinger' -side ved at indtaste routerens IP-adresse i din webbrowsers adresselinje og trykke på 'Enter'. Dette vil få vist din router s sindstillinger 'side' Log på 'skærm. Brug de administrationsoplysninger, du oprettede, da du oprindeligt installerede din router og logget ind.

3.

Se efter 'Port Forwarding'. Dette er den mulighed, du vil bruge til at oprette en ekstern tilslutningsport på din router. Visse router 'Indstillinger' -siden vil bare sige 'Fjernbetjeningsporte' eller 'Port videresending', mens andre (som Linksys) gør dig til at klikke på 'Programmer og spil' for at finde denne mulighed.

4.

Indtast nummeret på den fjernforbindelsesport, du vil åbne op i boksen på skærmen. Klik på en 'Aktiver' boks, hvis du har brug for det.

5.

Klik på 'Gem'. Dette gemmer de ændringer, du netop har foretaget til din router, og åbner den fjernstående forbindelsesport, du lige har angivet.

En fjernbetjeningsport er et koncept, der er forbundet med computernetværk routere. Hvis du ville tillade en bestemt person at få adgang til dit netværk med henblik på filoverførsel, ville du for eksempel åbne en port på din router og derefter fortælle personen den pågældende havn. Dette er også nødvendigt for multiplayer spil over bestemte typer netværk. Du kan oprette en fjernforbindelsesport ved hjælp af din router s 'Indstillinger' -side.