Tekniske kommunikationsværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Tekniske kommunikationsværktøjer er computerbaserede værktøjer, der giver brugerne mulighed for at producere og redigere indhold til kommunikation, som f.eks. På internettet. Hvert teknisk kommunikationsværktøj har sit eget formål og begrænsninger, der gør det bedst egnet til specifikke opgaver. Ved hjælp af tekniske kommunikationsværktøjer kan forfattere og webudviklere producere det indhold, som andre søger og deler online.

Word-processorer

Word-processorer er blandt de mest almindelige tekniske kommunikationsværktøjer. Disse programmer indeholder en brugergrænseflade til skrivning og redigering af tekst. Word-processorer kan gemme filer på forskellige produktionsstadier og give forfattere mange avancerede muligheder, f.eks. Formatering af tekst på mange forskellige måder, ved hjælp af skrifttyper og tekststile og inkorporering af billeder eller diagrammer.De fleste tekstprocessorer indeholder også ekstra funktionalitet i form af plug-ins. Disse værktøjer kan tjekke stavemåder og grammatik, talt ordtal og give brugerdefinerede skabeloner til forskellige typer dokumenter. Word-processorer konverterer også tekstfiler fra et format til et andet for større kompatibilitet.

Tekstredaktører

Tekstredaktører er nedskalerede versioner af tekstbehandlere. Mens de tjener den samme grundlæggende funktion til at skrive og redigere tekst, mangler de de fleste avancerede funktioner. En typisk tekstredaktør kan indeholde grundlæggende skære og indsætte funktioner sammen med nogle få tekststilvalg. Udover dette skal forfattere importere en tekstfil til en mere funktionel tekstbehandler. Tekstredigeringsprogrammer er dog meget enkle programmer, der gør dem velegnede til mindre og mindre kraftfulde enheder som mobiltelefoner, og de er nyttige til at skrive eller redigere koden, der er integreret i websider.

Desktop Publishing

Desktop publishing-værktøjer gør det muligt for brugere at oprette komplette websider eller ændre indholdet af en eksisterende side. Disse programmer, hvoraf mange findes online, omfatter skabeloner til formatering af websites sammen med grundlæggende tekst- og billedredigeringsværktøjer. en mere avanceret metode til webdesign, desktop publishing er, hvordan bloggere og nybegyndere webmastere sætter personlige indhold online uden at skulle ansætte en webdesigner. Desktop publishing værktøjer er også almindeligt anvendt til oprettelsen af ​​trykte kommunikationer.

HTML redaktører

HTML-redaktører er programmer, der minder om tekstredaktører, men indeholder yderligere værktøjer til formatering af HTML-tekst, hvilke webdesignere bruger til at skrive den kode, der danner et websted. En HTML-editor kan importere tekst skrevet på en tekstbehandler eller tekstredigeringsprogram, hvilket gør det til det sidste skridt i forberedelsen af ​​HTML-koden, før du går online.

Digitale billedprogrammer

Digital billedbehandling kan indeholde nogle tekstfunktioner, men er primært beregnet til redigering af digitale billeder. Dette omfatter den software, der leveres forudindlæst på de fleste forbruger-pc'er eller bundtet med digitale kameraer, sammen med professionel software. Digitale billedbehandlingsprogrammer kan replikere mørkerumsprocesser, konvertere billeder mellem filtyper, retouchere digitale fotografier og formatere billeder til optagelse på en hjemmeside eller som en del af et tekstdokument.