Forklar internetforbindelseshastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

De tidligste internetforbindelser i hjemmet eksisterede i 8-bit computersalderen, før World Wide Web blev udviklet. Brugere almindeligt logget på individuelle opslagstavler ved hjælp af opkaldsforbindelser, der kræver, at telefonmodtageren placeres oven på modemet. Hastighederne var lave, og forbindelser kunne være ujævn på grund af udstyrets tilstand. Efterhånden som teknologien udviklede sig, blev opkaldshastigheden og stabiliteten forøget.

Størrelse

Den hastighed, du modtager fra din internetforbindelse, varierer afhængigt af den type forbindelse, du bruger. Til opkaldsforbindelse har V92-modemer en maksimal hastighed på 56 kbps (ca. 0,01 MB pr. Sekund), mens bredbåndsforbindelser er betydeligt hurtigere. Den finske regering søger at udrulle 100 Mbps (12,5 MB pr. Sekund) bredbåndsforbindelser inden 2015.

Geografi

Den faktiske internetforbindelse, du modtager, afhænger af din placering. Ved opkald er den maksimale hastighed bestemt af din afstand fra den lokale telefoncentral, da signalforringelse over lange afstande reducerer forbindelsens kvalitet. På samme måde afhænger maksimal bredbåndshastighed af afstanden fra udvekslingen og også om kvaliteten af ​​områdets telefonlinjer. Kabelbredbånd er hurtigere end ADSL-modparten, men ikke alle områder er forsynet med kabelledninger.

Effekter

Internetforbindelseshastigheder har stor indflydelse på de filstørrelser, der nemt kan downloades, og derfor også hvad du med rimelighed kan forvente at gøre online. At downloade en højkvalitets videofil på en opkaldsforbindelse vil tage så lang tid at det er upraktisk til hverdagens formål, mens du ser streaming video af høj kvalitet er en daglig begivenhed for nogle bredbåndsbrugere.

Misforståelser

Internetforbindelseshastigheder er generelt angivet som enten kpbs til opkald eller Mbps til bredbånd. En almindelig misforståelse er, at disse står for henholdsvis 'kilobytes' og 'u0026 megabytes', men det er ikke tilfældet. Internetforbindelser måles i 'bits', som er en ottendedel af en byte. u0026 Rdquo; At bestemme Ine størrelsen af ​​en fil, du kan downloade på et sekund, skal du derfor opdele forbindelseshastigheden med otte. Internetforbindelseshastigheder har varieret vildt i løbet af computerens historie. Med højere hastigheder kommer der flere muligheder for både underholdning og almindeligt netværk. Nogle af de ting, mange af os nu tager for givet (såsom øjeblikkelig streaming af video fra YouTube) var vanskelige eller endog umulige, før der blev tilgængelige højhastighedsforbindelser. Det tidlige internet så meget anderledes ud på grund af lavere gennemsnitlige forbindelseshastigheder.