Forskelle mellem DSL og High Speed ​​Internet Service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En digital abonnentlinje, eller DSL, er en form for højhastigheds internetforbindelse. Udtrykket 'high speed internet service' refererer til enhver internetforbindelse, der er hurtigere end en opkaldsforbindelse på 56 kbps. En DSL-forbindelse adskiller sig fra andre højhastighedsforbindelser via internet, sådan som den fysisk forbinder til internettet, men forbindelseshastighederne ligner andre tjenester. Alle højhastighedstjenester tilbyder forskellige forbindelseshastigheder til forskellige omkostninger.

DSL

En DSL-forbindelse er en form for højhastighedsforbindelse, der kører over telefonlinjer. DSL linjer kan køre så hurtigt som 8 megabit per sekund (Mbps). DSL-forbindelser kan kun strække sig ca. 3 miles fra netværksnavet. DSL-forbindelser er dedikerede i modsætning til at blive delt, hvilket betyder, at forbindelseshastigheden er den samme, uanset hvor mange andre mennesker der er forbundet med det samme netværksnav. DSL-linjer kan ikke have så høj tophastighed som kabel, men den største fordel er, at det er konsekvent hurtigt, selv i perioder med stor brug.

Kabel

Kabel Internet løber gennem de samme koaksialkabler, der bærer kabel-tv. Kabelforbindelser kan køre så hurtigt som 20 Mbps, men deler båndbredde blandt brugere i samme område. Kabel-internetforbindelser kan fungere langsommere end normalt under brugsperioder, især i overbelastede områder.

Trådløs / Mobil

En trådløs forbindelse løber gennem et radionetværk, der ligner de typer netværk, som mobiltelefoner bruger. Trådløse forbindelser kan være hurtigere end 30 Mbps. Nogle mobiltelefonudbydere tilbyder trådløse internetforbindelser, der kører på de samme netværk, som internetbrugende mobiltelefoner bruger.

Satellit

En satellitforbindelse bruger den samme skål, som satellit-tv bruger. Satellit internetforbindelser kan være hurtigere end 6 Mbps og kan fungere i fjerntliggende områder, som kabel- og DSL-linjer ikke kan nå. Nogle satellit-internetforbindelser bruger en telefonlinje til at sende data og parabolantenne til at modtage data.

T-linjer

T1 og T3 linjer er en type højhastigheds internetforbindelse, der bruges til at overføre store mængder information. T-linieforbindelserne bruger flere fiberoptiske og koaksiale kabler, der ligner en kabelforbindelse. T-linjer bruges ikke typisk af forbrugere, men bruges i stedet af virksomheder og skoler. En T3-linje tilbyder hastigheder på op til 45 Mbps.

ISDN

En integreret service Digital Netværksforbindelse bruger en særlig type telefonlinje, der forbinder med op til 128 kilobits per sekund. ISDN er den langsomste form for højhastigheds internetforbindelse.