Hvad er en NTP-server?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Nogle netværk har hundredvis og endda tusindvis af klientcomputere. En NTP-server sikrer, at alle disse maskiner har samme tid. Dette inkluderer indstilling af klientcomputerens tidszone.

Funktioner

En NTP-server synkroniserer sin tid med en officiel tidsserver på internettet. Internet-serveren rapporterer 'sande tid' eller UTC-tid , hvilket svarer til Greenwich Mean Time (GMT). Dette giver funktionerne til at indstille tid uanset hvor computeren er placeret.

Fordele

Systemadministratorer kan kontrollere uret på alle brugermaskiner. systemuret opdateres automatisk. Fordelen for netværksadministratorer er evnen til at planlægge vedligeholdelse uden tidskonflikter på lokale klientmaskiner.

Funktion

Klientmaskinen 'pinger' automatisk netværket for den opdaterede tid. Indstillingerne for en NTP-server indstilles i klientmaskinens registreringsdatabase.

Identifikation

Brugere kan identificere tidsserverinformation ved hjælp af kommandoen 'w32tm' i kommandolinjen Windows. Denne kommando indstiller også tidskonfigurationer for NTP-serveren. Network Time Protocol (NTP) giver administratorer mulighed for at synkronisere alle netværkscomputere til en hovedserver. Dette holder alle netværksklokker på samme tid for at undgå planlægning af konflikter.