Modem Vs. Trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Signal Stabilitet

Tilslutning af en computer til modemet direkte giver den mest stabile internetforbindelse til rådighed. Hvis modemet er tilsluttet til internettet, vil computeren også blive tilsluttet. En trådløs router skal være hurtig og stabil nok, at forskellen i stabilitet ikke er mærkbar, men der er nogle potentielle vejspærringer, som brugere kan støde på med en trådløs router. Den trådløse modtagelse kan afbrydes af bærbare telefoner, mobiltelefoner og ledninger i væggene af dit hus. Hvis det trådløse netværk er beskyttet med adgangskode, skal du indtaste adgangskoden, før du tilslutter hver gang. Dette tilføjer et ekstra trin til internetadgang fra et modem.

Sikkerhed

Overførte data Over et trådløst netværk kan man få adgang til andre computere på netværket. Normalt er dette ikke et problem, da det kræver betydelig teknisk ekspertise til at opfange og fortolke dataene. De fleste brugere af et hjemmenetværk har sandsynligvis ikke meget grund til at snoop, men alligevel er der mulighed for at nogen, der er ukendt for dig, har fået adgang til det trådløse netværk, og forsøger at få adgang til data, du sender over det. direkte forbindelse til et modem, er denne form for signalaflytning umulig.

Virusangreb

Når en computer er forbundet til internettet via et modem, er det effektivt forbundet direkte til internettet. Ved hjælp af en trådløs router placeres en ekstra niveau af isolering og sikkerhed mellem din computer og enhver fjendtlig kode, der kan opstå på internettet. Det er lettere for en computer at blive inficeret, hvis den er tilsluttet direkte til et modem. Hvis du forbinder direkte til et modem, skal du sørge for at computerens antivirusprogram er aktuelt.

Hastighed

I de fleste tilfælde vil hastigheden af ​​en internetforbindelse være langt langsommere end den maksimale hastighed for en trådløs router. Derfor skal din browseroplevelse være den samme hastighed, uanset om den er tilsluttet direkte til et modem eller ved hjælp af et trådløst netværk. Den eneste gang en internetforbindelse bliver sænket af et trådløst netværk, er, når der er ekstremt dårlig trådløs modtagelse.

Netværk

Modemer har generelt kun en Ethernet-port, som bruges til at tilslutte en computer eller en router. Hvis computeren er tilsluttet modemet direkte, er det den eneste computer i dit hus, der vil kunne få adgang til internettet. Ved at bruge en trådløs router kan du forbinde alle dine computere til internettet ved hjælp af trådløse adaptere.

Udgifter

De fleste internetudbydere har billige modemmer til leje eller køb, når du abonnerer på deres service. Trådløse routere, derimod, skal til tider købes hos en forhandler. Da en trådløs router skal oprette forbindelse til internettet via et modem, skal du både have adgang til internettet trådløst. Nogle virksomheder fremstiller en kombinationsrouter / modem. En computer kan sluttes til internettet ved at tilslutte den direkte til et modem eller via en router eller en trådløs router, der er tilsluttet et modem. Tilslutning af en computer direkte til modemmet har nogle fordele ved at bruge en trådløs router, men der er også nogle ulemper.