Sådan beskytter du forretningsnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer sikkerhedssoftware. Grundlæggende sikkerhedssoftware som firewalls og virusdetektorer beskytter et netværk mod interne og eksterne trusler. Firewalls beskytter 'kanten' af netværket ved at tillade og udelukke trafik ind og ud af netværket. Anti-virus software beskytter systemer ved at scanne software og indgående trafik (som e-mail) fra ondsindede kilder, der kan vise sig at være legitime. Disse sikkerhedsforanstaltninger tjener som forsvarsforsvar for ethvert forretningsnetværk.

2.

Hold software opdateret. Når softwaren er installeret, skal du holde den aktuelle gennem opdateringer fra producenten. Dette omfatter alle software, ikke kun firewall og antivirusbeskyttelse. Operativsystemer, webbrowsere og andre programmer, der interagerer med netværket, kræver regelmæssige opdateringer for at kunne følge med i udviklingen af ​​sikkerhedstrusler.

3.

Kontrollér adgangen til information og tjenester. Tillad kun adgang til data efter behov. Begræns netværksadgang for nye medarbejdere som en virksomhed vokser, kan det virke lettere at stole på nye medarbejdere på samme måde som ældre, langsigtede medarbejdere. Administrer medarbejderidentiteter på netværket og overvåge deres netværksadgang. Brug sikre godkendelsesmetoder til netværksadgang (f.eks. Adgangskoder og krypteringscertifikater). Fjern altid brugerkonti for medarbejdere, der har forladt firmaet, så tidligere medarbejdere ikke bevarer adgangsoplysninger.

4.

Hold op med sikkerhedsvedligeholdelse. Sikkerhedsprocedurer slutter aldrig. Test altid sikkerhedsforanstaltningerne på stedet for fejl. Vedligehold og gennemgå adgangslogfiler for netværket for at se, hvem der har adgang til netværket. Kræv at medarbejdere vælger komplekse adgangskoder, og at de ændrer deres adgangskoder på regelmæssige tidsplaner. Hvis det er muligt, skal du holde et permanent IT-sikkerhedspersonale ved hånden.

Enhver forretning med netadgang kan falde i bytte for at angribe. Hackere udefra kan forsøge at bryde gennem sikkerhedssystemer for at stjæle følsomme data. Medarbejdere kan forsøge at gøre det samme inden for virksomheden selv. Ved at anvende døgnet rundt sikkerhed for et netværk kan en virksomhed afbøde farerne ved hacking og datatyveri.