Sådan konfigurerer du Linksys Hub

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Placer Linksys-huben i nærheden af ​​dit modem, hvis du vil dele en internetforbindelse via navet mellem dine computere. Tilslut et Ethernet-kabel til porten 'WAN', som er placeret på bagsiden af ​​navet.

2.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på bagsiden af ​​dit modem, som kan være mærket 'Udgående' eller noget lignende. Tilslut et Ethernet-kabel til Ethernet-porten bag på en af ​​dine computere.

3.

Tilslut den modsatte ende af kablet til en af ​​de resterende åbne porte på bagsiden af Linksys-huben, der ikke er mærket 'Uplink'. Gentag processen med at forbinde Ethernet-kabler til andre computere, du vil oprette forbindelse til navet.

4.

Tilslut hubens strømkabel til en stikkontakt. Få adgang til en af ​​computerne og hent op 'Start' menuen. Vælg linket 'Netværk'. Vælg 'Netværk og delingscenter' -indstillingen.

5.

Klik på linket 'Opsætning af forbindelse eller netværk', som er placeret i venstre side af vinduet. Følg vejledningen på skærmen for at vælge et navn til dit netværk, f.eks. 'Linksys Hub Network', og del internetforbindelsen.

6.

Find netværksikonet i nederste højre ende af skærmen. Højreklik på ikonet og vælg det navn, du valgte for dit netværk tidligere. Klik på 'Connect'.

7.

Højreklik på netværksikonet på andre computere, der er forbundet til navet. Klik på navnet på netværket og vælg 'Connect'.

Tips og advarsler

  • Navet stopper med at sende data, hvis du tilslutter et Ethernet-kabel til ethvert af portene, mens strømkablet er tilsluttet. Du skal tage strømkablet ud, før du tilslutter eller fjerner ethvert Ethernet-kabel.
  • Porten 'Uplink' er til tilslutning af flere hubs sammen for at udvide dit netværk. Tilslut et Ethernet-kabel til 'Uplink' -porten, og fastgør den anden ende af kablet til 'Uplink' -porten på et andet hub.
  • I Windows Vista tilsluttes din computer til netværket ved at klikke på 'Connect Til 'i' Start '-menuen i stedet for at højreklikke på netværksikonet. I Windows XP navigerer du til 'Kontrolpanel' i 'Start' -menuen og vælger 'Netværksforbindelser'. Dobbeltklik på navnet på netværket og vælg 'Connect.'
  • Hubs kan ikke skelne en computer fra en anden, så de sender oplysningerne i en enkelt blast til alle computere og venter til højre en til at modtage den. Denne metode til afsendelse af oplysninger forårsager betydelige reduktioner i hastigheder for deling af en internetforbindelse eller afspilning af multiplayerspil. Hvis du vil dele en internetforbindelse i stedet for bare at dele delefiler mellem computere, kan du bruge en router i stedet for et hub.
  • En Linksys-hub er en type netværksenhed, der gør det muligt for flere forskellige computere at sende data, såsom tekstdokumenter eller regneark, til og fra hinanden på netværket. Navet kan også dele en internetforbindelse og videresende data fra internettet, selvom ved langsommere hastigheder end andre netværksenheder. Hubs er relativt enkle eksempler på netværksudstyr, og kræver meget lidt faktisk konfiguration.