Email Management Tools

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En e-mail management klient, også kendt som en mail user agent (MUA), er et program designet til at styre e-mails. Det gør det muligt for en personlig arbejdsstation at handle mod enhver dedikeret mailserver og derefter modtage eller sende e-mails. En central server modtager mails, som derefter omdirigeres til en bestemt destination af sådanne e-mail-klienter. E-mail-klienter anvender visse protokoller til både modtagelse og afsendelse af e-mails. Til modtagelse anvendes POP3 og IMAP4. Til afsendelsesformål anvendes MIME- og SMTP-protokoller.

Mozilla Thunderbird

Thunderbird er udviklet af Mozilla og er blevet populær som e-mail og nyhedsklient på tværs af platforme. Denne klient gør det muligt for en at administrere flere POP- og IMAP-konti og se RSS-feeds, f.eks. Streamet mail. Uønsket filter indbygget i dette program selvlærer og filtrerer spam baseret på Bayesian filtrering. Dens flere tags, fleksible visninger og smarte mapper er beregnet til at gøre det nemt at håndtere et stort antal e-mails. For at oprette en konto skal du angive dit navn, din e-mail-adresse og din adgangskode Installationsguiden tager sig af resten.

IncrediMail

IncrediMail er en alsidig, gratis MUA med et unikt sæt multimediekapacitet til en brugerdefineret mailoplevelse. Den kan håndtere POP- og IMAP-konti. En bruger kan vedhæfte lyd og video til meddelelser, endda tilføje stemme til et personligt præg. Denne klient tilbyder flashbaserede animationer, der angiver, hvornår en ny besked ankommer. Mere end 1000 humørikoner og baggrunde kan tilføjes til meddelelser. IncrediMail har også stavekontrollere og spamfiltre indbygget.

Pegasus Mail

Pegasus Mail er en anden sådan klient beregnet til at køre på Windows eller lokalnet. På trods af at det er tungt på funktioner, tilbyder det en grænseflade, der er beregnet til at være nem at bruge. Den understøtter flere brugere på en enkelt arbejdsstation og bruger standardprotokoller såsom SMTP, POP og IMAP. Hvad der gør denne e-mail-klient anderledes, er at den har evnen til at søge efter meddelelser og scanne links i dem for potentielle fejl og vira. Det har også en offline funktion, så brugeren kan læse besked, når den ikke er tilsluttet internettet. Vedhæftede filer kan ses direkte fra siden uden at hente dem. Andre funktioner omfatter brugerdefinerede mapper og bekræftelsesrapporter, når mail er blevet modtaget af destinationsadressen.

Scott's Gmail Alert

Dette freeware er i modsætning til andre e-mail-managementklienter simpelthen en e-mail-checker. Den overvåger op til fem forskellige Gmail-konti samtidigt og underretter brugeren, når en ny besked ankommer. Forskellige konti, samt specifikke kontakter, kan farvekodes. Denne MUA leverer også postforsendelsesfunktioner uden at skulle åbne den webbaserede Gmail-grænseflade og tilbyder lydadvarsler og RSS-feeds. Scotts Gmail-advarsel viser også antallet af ulæste mails på skrivebordet. Frekvensen med hvilken den kontrollerer posten kan defineres af brugeren.