Fordelene ved en Windows 2000-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Windows 2000 Server og Windows 2000 Advanced Server lanceret sammen med de andre udgaver af Microsofts Windows 2000-operativsystem. Med ekstra værktøjer, der er designet til at starte og køre en server, går Windows 2000 Server ud over rækkevidden af ​​andre udgaver og er nyttig for virksomheder eller personer, der har brug for lokale netværksservermiljøer.

Fjernadgang

Brugere kan oprette forbindelse til en Windows 2000 Server fjernt ved hjælp af de medfølgende VPN-værktøjer. Med disse forbindelser forbinder et andet netværk, normalt internettet, kløften mellem klient og server, hvilket tillader netværkstrafik fra hvor som helst. Enhver klient, der bruger Windows, kan oprette forbindelse til VPN'en, og administratorer kan styre VPN-adgang via systemets brugerkonti.

Servicekvalitet

Operativsystemet indeholder serviceværktøjerne til Windows, der er designet til at maksimere netværket effektivitet og tilfredsstille begge netværksadministrators behov, som skal administrere netværkstrafik og individuelle kunder, der ønsker at maksimere deres netbrug. Disse værktøjer styrer båndbredde, tab og latens i hele netværket for at sikre, at hver klient modtager den netværkstjeneste, de har brug for til produktiv brug.

Fjernlager

Windows 2000-servere kan automatisk administrere dataene på et netværk. Hvis netværksbrugere får adgang til bestemte filer eller data meget sjældent, bevæger disse data sig til lagring på en ekstern enhed, hvor der frigøres plads til andre mere almindeligt anvendte elementer. Fjernlager bruger optiske drev eller bånd til at øge det samlede lagerplads i et netværk uden at tilføje harddiske, og systemet kræver ingen administration. Processen opstår, når lagerpladsen falder under et angivet minimum.

Nyere versioner

Selvom Windows 2000-servere tilbyder mange fordele for deres brugere, leverer de nyere versioner af Windows-servere næsten alle funktionerne i Windows 2000-versionen sammen med forbedret ydelse, skalerbarhed og nye funktioner. Windows Server 2003 og Windows Server 2008 er de to Windows Server-produkter, der udgives efter Windows 2000-udgaverne.