Forskelle mellem HTTP og FTP-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internettet er en næsten uendelig samling af data. Forskellige standardiserede metoder eller protokoller bruges til at overføre data sikkert og sikkert over nettet. En protokol er et almindeligt set sæt af instruktioner, som to digitale maskiner bruger til at kommunikere. HTTP og FTP er to af de mest anvendte internetprotokoller. HTTP står for hypertekstoverførselsprotokol; FTP er filoverførselsprotokol. De to protokoller bruges til forskellige formål og kommer med deres egne sæt fordele og ulemper.

Formål

Hovedforskellen mellem de to protokoller er deres formål. HTTP fungerer som en måde at få adgang til websider på World Wide Web. Faktisk kommer hver side, du besøger på internettet, enten via HTTP eller nu gennem sin mere sikre version, HTTPS. Du kan se på adressefeltet i din webbrowser for at se præfiks for et bestemt websted. FTP er beregnet til at lette sikker og sikker overførsel af filer via internettet. Eventuelle downloads eller vedhæftede filer i e-mail sker via FTP. For netværk, hvor online deling af computerdata og ressourcer er påkrævet, giver FTP en sikker og sikker mulighed for privat udveksling uden at sætte de involverede partiers sikkerhed og privatliv i fare.

Operation

FTP arbejder med User DTP (Dataoverførsel proces) og Server DTP til at overføre filer mellem to filsystemer. Brugeren kommandoer FTP-serveren via protokolletolkeren (PI). Grænsefladen, som Server PI svarer til, ruter filen fra sin database til User DTP og gemmer den til brugerens filsystem. I HTTP kræver klienten en server til at uploade en ressource til browseren, så den kan ses. Der er ingen involvering af brugerens filsystem i visning af data, der overføres af serveren. Serveren bruger ressourcen URI (Uniform Resource Identifier) ​​til at lokalisere og behandle de krævede oplysninger til klienten. Klientforespørgslen angiver også metoden, der skal bruges til at få ressourcen.

Popularitet

Hyppigheden af ​​brugen af ​​en af ​​protokollerne varierer, da begge er beregnet til forskellige formål og udfører meget forskellige opgaver. Med hensyn til brugernes popularitet vinder HTTP med en smuk margin over FTP, fordi næsten alle download links er hostet på websider.

Sikkerhed

Begge protokoller har forskellige sikkerhedsproblemer. Selvom HTTP ikke tillader interaktion med brugerens filsystem, skal den holdes fri for malware. FTP gemmer filer til din harddisk, hvilket potentielt truer sikkerheden på din computer.