Hvad er DHCP-leasingtid?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

DHCP

DHCP eller dynamisk værtskonfigurationsprotokol er den digitale adresse på en computer på et netværk.

Leasingtid

Hvis DHCP er den digitale adresse, er leasingtiden mængden af tid adressen er leaset til. Hvis du for eksempel skulle leje en lejlighed, ville du bo på den fysiske adresse, indtil din lejekontrakt er op, medmindre du fornyer din lejekontrakt. DHCP leasing er ens, din internetudbyder eller router tilordner din computer en adresse til leasing. Når lejekontrakten er op, fornyer den eller fornyer en ny adresse.

Hvor lang

Leasing gange kan variere for dit hjemmenetværk. Du kan indstille lejekontrakten til at udløbe hvor som helst fra en time til aldrig. Med en tidsfrist fornyes lejekontrakten halvvejs gennem den indstillede tid. For eksempel, hvis du indstiller tid for en time, efter en halv time vil lejekontrakten fornyes. Jo længere tid lejekontrakten bærer, desto mindre skal lejekontrakten fornys, og jo mindre potentiale for problemer. På systemer med mange computere, der kommer og går, er kortere lejekontrakter en større fordel, da der er et begrænset antal adresser til rådighed.

Statisk IP

I stedet for at have en leaset DHCP kan du vælge at få en statisk IP-adresse . Dette giver dig mulighed for at angive specifikke adresser, der aldrig udløber til hver computer på dit netværk.

ISP-identifikation

Hvis du har en router, der tildeler DHCP til alle computere i dit hus, har din router også en DHCP tildelt af din internetudbyder. DHCP'en eller din router vil være den identifikator, der vises, når du besøger alle websteder eller sender en e-mail. Da computere har været på internettet, har de brugt DHCP som identifikation. Hjemmenetværk bruger også deres eget DHCP fra routeren.