Hvad er definitionen af ​​et virtuelt filsystem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Virtuelle filsystemer blev først implementeret i 1980'erne på Unix-baserede computersystemer. Disse tidlige VFS blev designet til at give nem adgang til filsystemer på fjernnet. Senere VFS tilladt til montering af filsystemer, der er hostet på andre lokale diske, diske eller filstrukturer, der er gemt på eksterne servere eller i komprimerede arkiver. VFS er tilgængelig for mange operativsystemer, herunder Windows, Linux, Unix og Mac OS.

Funktion

Virtuelle filsystemer er monteret som en mappe i det lokale filsystem. Til slutbrugeren og til software ligner den monterede VFS kataloger og underkataloger på det lokale system. Dette gør det nemmere og hurtigere at få adgang til filer. Det tillader også software, der ikke understøtter fjernnetadgang for at se og bruge filer på eksterne servere.

Windows Virtual File Systems

Selvom Windows bruger Fildeling af SMB (Server Message Block), kræver SMB-fildeling en manual forbindelse til serveren. En række virksomheder har implementeret NFS (Network File Systems) til Windows. Windows NFS-systemer er primært kommercielle løsninger. For brugere af JungleDisk til Amazons dataskyer vises Amazon-dataene i Windows som en ny diskdrev . VFS'en monteres så snart JungleDisk-klienten starter. Et andet kommercielt VFS-system er EldoS Callback File System. Windows XP og nyere kan gemme komprimerede filer som en VFS. Dette giver dig mulighed for at læse eller kopiere en bestemt fil uden at komprimere hele arkivet.

Linux og Unix

Linux og Unix-operativsystemer, der ofte kaldes * nix, tilbyder kerneniveau VFS. I * nix-systemer kan du montere interne drev formateret som Windows-diske som deres eget bibliotek i dit * nix-filsystem. Remote * nix NFS kan monteres som lokale mapper. De fleste * nix-operativsystemer læser også komprimerede arkiver som en VFS, som giver dig adgang til en bestemt arkivfil uden at komprimere hele arkivet.

Mac OS

Da Mac OS ligner et * nix-operativsystem, understøtter en række VFS. Macintosh OS X leverede et VFS-lag meget ligner de tidlige Unix VFS-lag. Macintosh VFS er afledt af og ligner FreeBSD, en version af Unix, filsystem. Fjernfilsystemer kan monteres som Macintosh-mapper, hvilket gør deres placering gennemsigtig for brugeren. Virtuelle filsystemer (VFS) er ikke-native filsystemer, der forekommer for slutbrugeren at være på den lokale computer. Montering af VFS-systemer kan gøre det muligt for divergerende filsystemer at fungere problemfrit ud fra et bruger- og systemsynspunkt. En Unix-baseret computer kan f.eks. Sømløst få adgang til filer, der findes på en lokal Windows-formateret harddisk eller på en fjernbaseret Mac OS-baseret server.