Hvordan tegne et ansigt med tastaturknapper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Simple Emoticons

1.

Skriv et kolon med dit tastatur, for at repræsentere øjnene på dit smiley ansigt. En almindelig variation af dette anvender semikolonet, hvilket indikerer at et øje blinker.

2.

Skriv et punktum (-). Dette er næsen. I nogle variationer af dette emoticon er næsen udeladt.

3.

Skriv lukkekarakteren for en parentes. Dette er smilet. Du kan ændre dette smil for et rynket eller trist ansigt ved at skrive en parentes åbningstegn.

Tegnebilleder

1.

Indtast åbningsbraketten af parentesen. Dette er ansigtets side.

2.

Skriv caret-tasten (oftest fundet over 6-tasten på tastaturet). Dette er det venstre øje.

3.

Skriv understregnøglen (fundet over minus symbolet på de fleste tastaturer). Dette er munden.

4.

Skriv caret-tasten igen. Dette er det rigtige øje.

5.

Skriv den lukkende parentesbeslag. Dette er den højre side af ansigtet. Du har lige trukket et meget simpelt tastaturbillede. Du kan dog gøre sådanne tegninger meget detaljerede og komplekse. Hovedforskellen mellem denne type tegning og standard-emoticon er niveauet af kompleksitet, der kan opnås med denne type tegning, og det faktum, at denne type tegning kan læses højre side op. For en mere kompleks tegning skal du bruge tegn som parentesens åbnings- og lukkebeslag til tegning af tegningen og tegn som hash-markeringer og prikker og understreger for at repræsentere linjer og teksturer inde i tegningen. Disse tegninger spænder almindeligvis over flere linjer med tekst for at skabe større billeder.

Tips og advarsler

  • Emoticons kommer i et stort udvalg. For flere humørikoner, skriv 'emoticon' i din webbrowser.
  • For bedre eller værre, når du bruger humørikoner i nogle e-mail-programmer og chat-tjenester, bliver tegnene automatisk erstattet med et egentligt billede af et smilende ansigt , trist ansigt eller andet. For at slette billedet og holde tegnepræsentationen, skal du trykke på din 'backspace' en gang.
  • De fleste humørikoner placeres i slutningen af ​​en sætning i stedet for tegnsætning som en periode.
  • De fleste, der bruger e-mail eller internettet, har på et eller andet tidspunkt kontaktet 'ansigter' tegnet af tastaturkarakterer. Disse samlinger af tegn er kendt som 'humørikoner' - det vil sige et portmanteau af ordene 'følelse' og 'ikon'. Emoticons bruges til at afklare følelser, når de kommunikerer via email, i opslagstavler og på internetsider. Generelt er disse ikoner normalt læst sidelæns, så øjnene kommer først, næsen anden og munden tredje. Derudover bliver nogle computerbrugere meget kreative med deres tegninger, der går langt ud over almindelige humørikoner og tegner komplicerede billeder, der ikke skal ses sidelæns, men højre side op.