Sådan opretter du et højhastighedsnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut dit bredbåndsmodem til din router ved hjælp af routerens medfølgende Ethernet-kabel. Tilslut routeren til en stikkontakt. Hvis du bruger en kablet router, skal du slutte den til din computer ved hjælp af et andet Ethernet kabel.

2.

Læg routers installations cd i din computers optiske drev og kør det ved at gå til Denne computer og dobbeltklikke på ikonet, der svarer til det optiske drev . Hvis du har aktiveret AutoRun-indstillingen, starter programmet umiddelbart efter at du har lagt disken i computeren.

3.

Følg vejledningen og instruktionerne fra installationsprogrammet til konfigurere dit netværks indstillinger og navngive netværket. For din sikkerhed skal du oprette en WEP- eller WPA-nøgle for at forhindre uautoriserede brugere i at logge på dit netværk og få adgang til dine filer og oplysninger. Softwaren vil bede dig om at oprette sikkerhed og give trinvis information til at guide dig.

4.

Slut routeren til dine andre computere og enheder ved hjælp af enten WEP eller WPA-nøglen, hvis routeren er trådløs eller bruger yderligere Ethernet-kabler, hvis routeren er tilsluttet. Computere med WLAN-kort giver dig besked, når det nye netværk er placeret ved at vise en pop op-meddelelse. Klik på meddelelsen for at se en liste over netværk og vælg din fra listen; Klik på knappen Connect. For kablede routere kan de tilsluttede computere logge på et øjeblik efter tilslutning til routeren.

Opsætning af et højhastighedsnetværk er mindre kompliceret, end det lyder. Ved brug af en router, kablet eller trådløs, kan du forbinde dine computere og internet-kompatible telefoner, spillekonsoller og andre enheder til samme internetforbindelse og til hinanden. Ved at oprette et netværk i dit hjem eller kontor kan du sende dokumenter, musik, videoer og andre data til enhver enhed, der er tilsluttet netværket uden behov for eksterne harddiske og USB-flashdrev.