Sådan oprettes en proxy gratis

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start med at besøge Sourceforge.net og downloade PHProxy. PHProxy er nem, gratis proxy-software til open source. Det er velkendt og betroet. Der findes også andre programmer, men nogle er måske ikke lige så sikre at bruge. Du kan også købe et proxy-program fra mange forskellige leverandører.

2.

Download PHProxy-pakken fra Sourceforge gratis. Programmet er ikke længere under aktiv udvikling, men den endelige version udgivet, version .5b2, kan nemt installeres på en standard webserver. Når softwaren er på din computer, skal du bruge et program som Winzip, Winrar eller native Windows-funktionalitet til at pakke filerne ud og flytte dem til en mappe. Gem mappen på skrivebordet og navngiv det 'phproxy' for brugervenlighed senere.

3.

Log ind på din hosting server via FTP. Kopier phproxy-mappen fra dit skrivebord til din public\_html-mappe, så den er tilgængelig fra internettet. Hvis du ikke ser en public\_html-mappe i din serveropsætning, skal du kontakte din webhost for at få oplysninger om, hvilken mappe der er offentlig. Hvis du vil, kan du kopiere mappen til dit websted som en underkatalog over en nuværende hjemmeside. I så fald vil du få adgang til proxyserveren som yourdomain.com/phproxy.

4.

Log ind på din serverens Apache-indstillinger eller indstillinger Webværktøj, som f.eks. CPanel, og opsæt din nye mappe som en webside. Dette fortæller serveren, at ethvert besøg på hjemmesiden skal sendes til den pågældende mappe. Det er nemmest at vælge et underdomæne som phproxy.yourdomain.com eller et lignende navn på din valg.

5.

Log ind på dit domæneregistratorpanel og skift dine indstillinger for at pege på et nyt underdomæne til din pxproxy-mappe. Sørg for, at dit nye underdomæne, f.eks. phproxy.yourdomain.com matcher indstillingerne på din webserver præcis, eller webstedet virker ikke. Når du er færdig, skal du vente på, at din server opdateres, hvilket kan tage overalt fra et par minutter til en dag, før du får adgang til din proxyserver Du skal kunne få adgang til proxyen fra enhver computer ved at besøge dit nye underdomæne eller undermappe.

Tips og advarsler

  • Hvis du er på udkig efter en kort sigt løsning eller nej Har du ikke viden eller ressourcer til at oprette din egen proxy, kan du være interesseret i en åben proxy, som er en proxyserver, der er åben for offentlig brug. Hvis du bruger en åben proxy, skal du være opmærksom på, at oplysningerne, der passerer via proxyen, kan være ukrypterede og let kan ses af andre.
  • Websites har samme virkning på din computer, uanset om du bruger en proxy eller ej. Du kan stadig få en computervirus og blive fanget på at se pornografi eller andet ulovligt eller uetisk materiale, der måske ikke er egnet til arbejde.
  • Af mange grunde er folk ofte interesserede i at oprette en webproxy. En proxy giver en internetbruger mulighed for at oprette forbindelse til et websted via en anden computer eller en server. Dette kan have mange effekter, herunder at gøre din webbrowser anonym og omgå sikkerheden på det netværk, du bruger til at oprette forbindelse til internettet. I lande som Kina, hvor nogle websteder er begrænset, bruger folk ofte en proxy til at se blokerede websider. Det er dog vigtigt at bemærke, at brugen af ​​en proxy kan være ulovlig eller mod din medarbejderaftale, så fortsæt med forsigtighed.