Hvordan opretter jeg en server til klient netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut alle computere, der skal forbindes til en router. Vedhæft den ene ende af et Ethernet-kabel til en computers netværkskort og den anden ende til den korrekte forbindelse på routeren. Gør dette for hver computer og serveren, der skal oprettes netværk. Tænd for routeren og alle computere.

2.

Åbn serveradministrationsprogrammet på din Windows Server. Gør dette ved at klikke på 'Administrer din server' fra startmenuen. Klik på 'Tilføj eller fjern en rolle.' Et nyt vindue vil åbne med konfigurationen din server guide. Klik på 'Næste'. En liste over de forskellige funktioner funktioner din server kan udføre vises derefter. Vælg 'Domain Controller (Active Directory)' og tryk på 'Next'. Klik på 'Next' igen til Start den aktive kataloginstallation.

3.

Klik på 'Næste' i installationsguiden, indtil du når siden, hvor du kan vælge indstillingen for at angive, at du opretter en domænecontroller for et nyt domæne. Tryk på 'Næste' og vælg derefter 'Domæne i en ny skov.' Skriv et navn til dit domæne. Dette bliver navnet på dit netværk . Klik på 'Næste', og der vises et navn, der vil blive brugt, hvis dit netværk indeholder en computer, der kører en ældre version af Windows.

4.

Klik på 'Næste', indtil du når trin kaldet 'DNS Registration Diagnostics.' Vælg indstillingen 'Installer og konfigurer DNS-serveren på denne computer', og indstil denne computer til 'Brug denne DNS-server som dens foretrukne server.' Klik på 'Næste', indtil du når skærmen, hvor du skal angive et kodeord for administrator. Klik på 'Næste' og kør installationen. Indsæt serverinstallationsskiven om nødvendigt. Genstart computeren for at fuldføre installationen, når du bliver bedt om det.

5.

Åbn Manage dit serverprogram. Klik på 'Administrer brugere og computere i Active Directory.' Tilføj et computerobjekt for hver computer i domænet. Tilføj brugerkonti for hver bruger, der også logger på.

6.

På hver computer i netværket skal du åbne systemegenskaberne under kontrolpanelet. Klik på 'Skift ...' på fanen til computernavn. Klik på 'Domæne' og indtast derefter navnet på domænet. Indtast en bruger navn og adgangskode til domænet når det bliver bedt om det. Start computeren igen. Du kan nu få adgang til domænet og logge på serveren.

Server til klientcomputernetværk er almindeligt i virksomheder og kan også være nyttige i hjemmet. Dette er anderledes end blot at forbinde computere til en router for at bruge internettet, fordi en anden type enhed eller computer er oprettet som serveren, som de andre computere forbinder til. Denne type netværk giver dig mulighed for centralt at styre computere i netværket og dele filer og printere med hver computer. Et server til klient netværk fungerer godt i situationer, hvor du har mere end tre computere, og du vil kunne få adgang til en ressource, f.eks. Filer eller en printer, på alle de tilsluttede computere. Du skal have mindst en grundlæggende forståelse for, hvordan computernetværk arbejder for at fuldføre dette projekt.